Συνελήφθη (και πάλι!) ψευδόμενος ο Αδωνις

Τη μια γκάφα μετά την άλλη κάνει ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης στο «καυτό» θέμα του εισιτηρίου 25 ευρώ που θα πληρώνει ο Ελληνας ασθενής για την εισαγωγή του στο νοσοκομείο από το 2014. Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να… χρυσώσει στο χάπι σε ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους και μισθωτούς, ο κ. Γεωργιάδης είπε στο κεντρικό δελτίο του Star (την Τρίτη) ότι «το μέτρο δεν έχει σχέση με την τρόικα και ότι δεν είναι μνημονιακή δέσμευση, αλλά απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και του πρώην υπουργού Υγείας» δηλαδή του Ανδρέα Λυκουρέντζου!

Η δήλωσή του πυροδότησε νέες αντιδράσεις στον ιατρικό κόσμο, αφού είναι ευρέως γνωστό ότι το «τσουχτερό» χαράτσι περιλαμβάνεται ρητά στο τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο, κατόπιν υπόδειξης της τρόικας. Η δήλωση του υπουργού, άλλωστε, έρχεται και σε πλήρη αντίθεση με όσα ο ίδιος δήλωνε τον Αύγουστο περί διαπραγμάτευσης με την τρόικα – ως απάντηση μάλιστα στο πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» στις 14 Αυγούστου, η οποία ανέδειξε το θέμα.

Σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τις κατά καιρούς ανακρίβειες – αντιφάσεις του κ. Γεωργιάδη, που προκαλούν σύγχυση και ανησυχία στους ήδη πιεσμένους πολίτες, ο πρώην υπουργός κ. Λυκουρέντζος μίλησε χθες στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM. Ο πρώην υπουργός -που, πάντως, τον Σεπτέμβριο του 2012 είχε… ευχαριστήσει τους δανειστές μας για την υποστήριξή τους στη μεταρρύθμιση στον χώρο της Υγείας- τόνισε χαρακτηριστικά ότι «καλό είναι εκείνα τα “όχι” που μπορούμε να επιβάλουμε να τα λέμε», ουσιαστικά καρφώνοντας με νόημα τον κ. Γεωργιάδη!

«Η πρόταση ήρθε από την τρόικα τον Οκτώβριο του 2012 και ήταν και για το 2013 και για το 2014. Αντέδρασα από την πρώτη στιγμή» είπε ο κ. Λυκουρέντζος και εξήγησε: «Ο πρωθυπουργός μάς στήριξε στο να μην περάσει τότε αυτό το μέτρο. Πετύχαμε να μην εφαρμοστεί φέτος. Ξέραμε ότι έχουμε μπροστά μας αυτό το μέτρο και είχαμε πει από τον Νοέμβριο του 2012 ότι, αν πετύχουμε τους στόχους μας, θα το αφαιρέσουμε. Ο νυν υπουργός έχει τα επιχειρήματα για ισχυρή διαπραγμάτευση, για να το αποτρέψει. Χρειάζονται αποφασιστικότητα και επιμονή ώστε να ακυρωθεί το μέτρο».

Σημειώνεται ότι το πρώτο εξάμηνο του 2013 η νοσοκομειακή δαπάνη έπεσε στο 1 δισ. ευρώ, αρά υπάρχει όφελος 65.000.000 ευρώ, όπως έχει ήδη επισημάνει στον Ματίας Μορς ο κ. Λυκουρέντζος.

«Παρέμβαση Σαμαρά»

Με χθεσινή ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμάρα για την κατάργηση του 25ευρω: «Είναι απαράδεκτο να αναζητούμε από τους πολίτες που αδυνατούν να προμηθευτούν ακόμα και το γάλα των παιδιών τους να πληρώνουν το 25ευρω για την είσοδό τους στα νοσοκομεία».

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα