Μύκονος: Κάηκε η κατοικία της Μαντώς Μαυρογένους

Εκτεταμένες καταστροφές προκλήθηκαν χθες στο ιστορικό αρχοντικό όπου έζησε η ηρωίδα της Επανάστασης Μαντώ Μαυρογένους, στη Μύκονο. Το διάσημο σπίτι, στον Γιαλό της Χώρας Μυκόνου, σήμερα στεγάζει το ξενοδοχείο «Απόλλων», ενώ στο ισόγειο λειτουργεί το εστιατόριο Καζάρμα. Από άγνωστη αιτία το βράδυ της Τετάρτης ξέσπασε πυρκαγιά στο εστιατόριο που διατηρεί ο Φραγκίσκος Ζαννής, ιδιοκτήτης του N’ammos, γνωστού μπαρ ρέστοραν της Ψαρρούς. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και στον πρώτο όροφο.

Στην περιοχή σήμανε συναγερμός, ενώ το προσωπικό εκκένωσε τον χώρο και προσπάθησε μαζί με τον Φραγκίσκο Ζαννή και εθελοντές να περιορίσουν την πυρκαγιά, που κατέκαψε το κατάστημα μπροστά στα μάτια του ιδιοκτήτη του, καταστρέφοντας την ιστορική κατοικία της Μαντώς Μαυρογένους και προκαλώντας θλίψη στους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο. Από το σπίτι αυτό η Μαντώ Μαυρογένους ξεσήκωσε τους Μυκονιάτες και τους οδήγησε σε ναυμαχίες για την ελευθερία του Εθνους. Η ηρωίδα της επανάστασης, προτού μεταβεί στη Μύκονο, είχε εγκατασταθεί με τον πατέρα της στην Πάρο και συντηρούσε και σώμα πεζικού.

Εξω από το Καζάρμα έσπευσαν άντρες της Πυροσβεστικής με τρία οχήματα, οι οποίοι λίγο αργότερα έσβησαν τη φωτιά, που άφησε πίσω της σοβαρές υλικές ζημιές. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τόσο τα οχήματα της Πυροσβεστικής όσο και η υδροφόρα του δήμου που συνέδραμε την επιχείρηση έφτασαν στο σημείο με καθυστέρηση, την οποία απέδωσαν στην αδυναμία πρόσβασης λόγω των στενών δρόμων της Χώρας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα