Εν, δυο, κάτω με τους εφέδρους

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το κείμενο με αίτημα την «παραίτηση της κυβέρνησης και τη σύμπραξη λαού – Στρατού» που ανέβηκε προχθές το βράδυ στο site της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις: από κάθε λογής σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έως και… ανησυχητικές αναφορές περί επικείμενου στρατιωτικού πραξικοπήματος! Η ανάρτηση φέρεται ότι έγινε από εφέδρους καταδρομείς και επίλεκτα μέλη των ΛΟΚ, που ζητούν από την κυβέρνηση να παραιτηθεί άμεσα, ενώ καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να φύγει από το Προεδρικό Μέγαρο με «εγγυητή τις Ενοπλες Δυνάμεις» και επίσης προτρέπουν «τα Σώματα Ασφαλείας να διασφαλίσουν την ομαλή μετάπτωση σε πραγματική συνταγματική νομιμότητα».

Στην ίδια ανάρτηση ζητείται συγκρότηση «κυβέρνησης εθνικής ανάγκης», υπό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών.

Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης γινόταν γνωστό ότι η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών διέταζε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση τέλεσης τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, με αφορμή τα διαδικτυακά «παραγγέλματα». Την προκαταρκτική ήδη διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Αλλωστε χθες το πρωί έγινε γνωστό ότι πράγματι είχε προηγηθεί η (έως εκείνη την ώρα) φημολογούμενη σύσκεψη στον Αρειο Πάγο, παρουσία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Μανώλη Ρασιδάκη, της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Παναγιώτας Φάκου και του εποπτεύοντα εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής Γιώργου Τζαβέλα. Στη σύσκεψη εκλήθη να πει την άποψή του και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, που έχει αναλάβει την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή.

Το κείμενο αναρτήθηκε με τίτλο «Η διακήρυξη της 28ης Σεπτεμβρίου»: «Οι Εφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων και ο Ελληνικός Λαός σε εφαρμογή του Αρθρου 120 του Συντάγματος απαιτούν…» αναφέρεται στην πρώτη παράγραφο από την Κίνηση Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), οι οποίοι έχουν προγραμματίσει για αύριο κινητοποίηση στο Σύνταγμα, ωστόσο είναι άγνωστο εάν θα πραγματοποιηθεί.

Οι έφεδροι αξιωματικοί και οπλίτες έγιναν γνωστοί από τις παρελάσεις που έκαναν την περίοδο κατά την οποία οι αγανακτισμένοι πλημμύριζαν το Σύνταγμα. Τότε με συντονισμό και πειθαρχία έκαναν τον γύρο της πλατείας με παραστάτες και σημαιοφόρο που κρατούσε την ελληνική σημαία, ενώ ο κόσμος τους χειροκροτούσε. Επικεφαλής είναι ο ταξίαρχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης, υποδιοικητής ο συνταγματάρχης ε.α. Ιωαννίδης Μιχαήλ και διοικητής της Μοίρας Εκπαιδεύσεως ο αντισυνταγματάρχης ε.α. Δημητρόπουλος Νικόλαος.

«Από την πρώτη ώρα ΜΜΕ έκαναν λόγο για πραξικόπημα που ετοιμάζουμε. Ολα αυτά είναι γελοία! Γνωρίζετε εσείς πραξικόπημα να προαναγγέλλεται;» δήλωσε στη «δημοκρατία» ο ταξίαρχος ε.α. Ι. Τζιάκης. «Εκφράζουμε πολιτικές θέσεις που εκφράζουν πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ο μόνος ανιδιοτελής φορέας της χώρας μας είναι ο Στρατός. Και αυτός μπορεί να επιφέρει την ομαλή μετάπτωση στη συνταγματική νομιμότητα» ανέφερε ο κ. Τζιάκης.

Σημειώνεται ότι μεταξύ όσων κηρύττουν οι έφεδροι καταδρομείς είναι αναστολή Μνημονίου, αναστολή απολύσεων στο Δημόσιο, έλεγχος περιουσιακών στοιχείων ύποπτων πολιτικών, απομάκρυνση λαθρομεταναστών και καταγγελία επαχθούς χρέους.

Σ.Χ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα