Επίδομα-ανάσα 200 € για την αεροθεραπεία

Μεγάλη ανάσα για χιλιάδες ασθενείς αποτελεί το επίδομα αεροθεραπείας, ύψους 200 ευρώ, που χορηγεί ο ΕΟΠΥΥ σε όσους πάσχουν από καρκίνο του πνεύμονα, φυματίωση, έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς και πνευμόνων ή υποφέρουν από νεφρική ανεπάρκεια και άλλες σοβαρές παθήσεις. Με χθεσινή εγκύκλιο ο πρόεδρος του οργανισμού Δημήτρης Κοντός καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι δικαιούχοι στις υγειονομικές μονάδες του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να λαμβάνουν το συγκεκριμένο επίδομα.

Οπως αναφέρει η εγκύκλιος, το επίδομα των 200 ευρώ παρέχεται στους ασφαλισμένους των Ταμείων εφόσον πάσχουν από φυματίωση, καρκίνο των πνευμόνων ή πνευμονοκονίαση, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου (αιμοκάθαρση, περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού).

Επίσης, χορηγείται σε όσους υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση πνευμόνων, καρδιάς και ήπατος και σε όσους νόσησαν από πνευμονοπάθεια ή άλλη πνευμονική νόσο με ποσοστό αναπηρίας 67%, από 1ης Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου.

Οι παραπάνω ασθενείς, για να λάβουν το επίδομα, θα πρέπει να προσκομίσουν:

-Υπεύθυνη δήλωση ώστε να προκύπτει ότι δεν έλαβαν και ούτε θα λάβουν το επίδομα από άλλο Ταμείο και δεν έχουν νοσηλευτεί σε θεραπευτήριο (κρατικό ή ιδιωτικό) άνω των 46 ημερών, από 1ης Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.

-Γνωμάτευση ιατρού νοσοκομείου (νοσηλευτικό ίδρυμα σχηματισμών του ΕΣΥ, πανεπιστημιακό, στρατιωτικό, νοσηλευτικό ίδρυμα ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και συμβεβλημένες κλινικές), σχετικής με την πάθηση ειδικότητας, με την οποία να πιστοποιούνται η πάθηση και η συνέχιση της θεραπείας για την αποκατάσταση της υγείας τους κατά το χρονικό διάστημα ως ορίζεται ανωτέρω.

Για τους ασφαλισμένους που πάσχουν από πνευμονοπάθεια απαιτείται επιπλέον η υποβολή απόφασης υγειονομικής επιτροπής ή ΚΕΠΑ, από την οποία να προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας από πνευμονική νόσο.

Να σημειωθεί ότι ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ προβλέπει ότι κάθε δικαίωμα για τη λήψη παροχών από τους δικαιούχους παραγράφεται εάν μέσα σε έναν χρόνο δεν έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα