Απειλεί και εφοριακούς ο γκαφατζής Θεοχάρης

Αγριεύει ο απίθανος γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης και σχεδιάζει «καρατομήσεις» προϊσταμένων εφοριών, φορτώνοντας σε αυτούς τις αστοχίες και τις αδυναμίες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού για τις οποίες ευθύνονται ο ίδιος και οι διαρκείς γκάφες του.

Μετά την ολοκλήρωση της αποτίμησης των επιδόσεων του τελευταίου εννεαμήνου σχεδιάζει να «πάρει κεφάλια» στις εφορίες. Ηδη η Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση των διευθυντών εφοριών στη βάση των τριμηνιαίων στόχων που είχαν τεθεί από την 1η Ιανουαρίου, ενώ έχει συλλέξει και στοιχεία επιδόσεων από τους ίδιους τους προϊσταμένους των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, ώστε να αξιολογήσει τους υποδιευθυντές και τμηματάρχες.

Το τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα αποσταλεί στον κ. Θεοχάρη, ο οποίος θα ανανεώσει ή όχι τη θητεία του κάθε αξιολογούμενου.

Συνεργάτες του κ. Θεοχάρη ήδη προϊδεάζουν για δεκάδες μετακινήσεις προϊσταμένων εφοριών εντός του Οκτωβρίου, λέγοντας ότι οι αλλαγές θα συνδυαστούν με την ολοκλήρωση του προγράμματος συγχώνευσης περίπου 20 Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, εννιά στις 10 εφορίες κινούνται κάτω από τους στόχους που έχουν τεθεί για αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου οι 125 από τις 140 εφορίες (δηλαδή το 89%) δεν έπιασαν τον στόχο που τους είχε τεθεί. Ωστόσο την… παρτίδα έσωσαν οι 15 ΔΟΥ που κινήθηκαν πάνω από τους στόχους στην αύξηση των εσόδων, εμφανίζοντας υπέρβαση κατά 1,57 δισ. ευρώ. Μόνο η ΦΑΕ Αθηνών κατέγραψε αύξηση εσόδων 1,15 δισ. ευρώ.

Στο επτάμηνο τα φορολογικά έσοδα των ΔΟΥ ανήλθαν σε 14,8 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 15,42 δισ. ευρώ, δηλαδή παρουσίασαν απόκλιση 4% έναντι του στόχου.

Ο φοβερός Θεοχάρης κατηγορεί τους εφόρους ότι δεν εισπράττουν βεβαιωμένους φόρους και παλιά ληξιπρόθεσμα χρέη. Αγνοεί σκοπίμως ότι οι χαμηλές επιδόσεις του φοροεισπρακτικού μηχανισμού οφείλονται στην αποψίλωση και τη συρρίκνωση των εφοριών, καθώς και στις αδυναμίες τους συστήματος TAXISnet το οποίο μπλοκάρει συνεχώς από τις προβληματικές εφαρμογές για την υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος, το Ε9 κ.ά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα