Μαθήματα εξαγωγών σε 50 εταιρίες

Μαθήματα εξαγωγών θα λάβουν εντός του έτους στελέχη 50 ελληνικών επιχειρήσεων από το πρόγραμμα κατάρτισης «ITM Worldwide Concept», που προσφέρει στους αποφοίτους του αποδοτικά εργαλεία για να αυξήσουν τις εξαγωγές των εταιριών όπου εργάζονται. Ενδεικτικό είναι ότι οι απόφοιτοί του ανά τον κόσμο έχουν σε διάστημα μίας δεκαετίας αυξήσει κατά 10 δισ. δολ τις εξαγωγές των εταιριών τους, δημιουργώντας ταυτόχρονα «δρόμους» σε 45 νέες αγορές.

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, στο πλαίσιο του έργου «Εξωστρέφεια». Ο ΣΕΒΕ, ως εκπρόσωπος του ΙΑΤΤΟ (Διεθνής Σύνδεσμος Οργανισμών Επαγγελματικής Κατάρτισης) που ανέπτυξε τη σχετική μεθοδολογία, θα παραλαμβάνει τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων και θα έχει ρόλο συντονιστή. Εως το τέλος του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στο πρόγραμμα.

Τον σχεδιασμό ανακοίνωσαν χθες από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΙΑΤΤΟ Χάσε Κάρλσον και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ Τάσος Αλεξανδρίδης, στο πλαίσιο του 39ου IATTO FORUM – ΕXPORT SUMMIT II, που διοργάνωσαν οι Βορειοελλαδίτες εξαγωγείς.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη που έγινε στη Σουηδία, ένας απόφοιτος του προγράμματος αυξάνει από 500.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ τα έσοδα της εταιρίας του από την εξαγωγική δραστηριότητα, ενώ δημιουργούνται δύο – τρεις νέες θέσεις εργασίας. Το πρόγραμμα ITM, το οποίο ξεκίνησε το 2007, έχει ήδη καταρτίσει πάνω από 1.000 στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Σουηδία και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 500 καταρτιζόμενους και διευθυντικά στελέχη σε 27 χώρες από την Ευρώπη, την Καραϊβική και τη Νότιο Αφρική.

Η ιδέα του ITM Worldwide Concept αναπτύχθηκε από επτά φορείς υποστήριξης του εμπορίου και οργανισμούς στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων από Σουηδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Λιθουανία και Ελλάδα -με τον ΣΕΒΕ ως εταίρο- με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα