Σιωπή ΣΔΟΕ για τους ελέγχους στο Ιδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου»

Παραμένουν οι σκιές γύρω από την υπόθεση του Ιδρύματος «Ανδρέα Παπανδρέου», καθώς ακόμα δεν έχει εκδοθεί επίσημο πόρισμα από το ΣΔΟΕ, αν και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τρεις έλεγχοι από τον Δεκέμβριο του 2012 έως τώρα. Αυτό καταγγέλλει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος θέτει μια σειρά ερωτημάτων προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το θέμα. «Πώς είναι δυνατόν να έχει τελειώσει η έρευνα χωρίς να έχει συνταχθεί πόρισμα, το οποίο θα μπορούσε να δοθεί αρμοδίως στη δημοσιότητα;» διερωτάται. Παράλληλα, ζητάει να κατατεθούν οι καταγγελίες των ανώτατων έμπειρων κρατικών λειτουργών, οι οποίοι πίστεψαν ότι μπορεί να υπάρχει φοροδιαφυγή ή ακόμη και διακίνηση μαύρου χρήματος και εξαιτίας τους ζητήθηκε η έρευνα στα οικονομικά του ιδρύματος, πρόεδρος του οποίου είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί, θυμίζει ο κ. Νικολόπουλος, έστρεψαν τα φώτα τους στον κοινωφελή οργανισμό τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η Αρχή για το «ξέπλυμα» έστειλε έγγραφο στο ΣΔΟΕ, ζητώντας να ξεσκονίσει τα πεπραγμένα του. Η έρευνα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2012, τον Φεβρουάριο του 2013 και τον Ιούνιο του 2013, με αριθμούς πρωτοκόλλου και συγκεκριμένες οδηγίες. Στο μεταξύ, επειδή ο φάκελος της εντολής του Φεβρουαρίου δεν είχε κλείσει και δεν είχε εκδοθεί πόρισμα, οι ελεγκτές επανήλθαν στις 28 Ιουνίου.

Νέα εντολή

Η Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής έστειλε νέα εντολή στη Διεύθυνση Ελεγκτών, ζητώντας συνέχιση της έρευνας, η οποία κρίθηκε ότι δεν είχε περαιωθεί και για την οποία το Σώμα έλαβε εντολές ελέγχου από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος σταδιακά από 1/1/2012 έως 30/06/2013.

Η Αρχή για το «ξέπλυμα» έχει ζητήσει να ελεγχθούν μία προς μία κάθε περίπτωση, με τους υπηρεσιακούς παράγοντες τις προηγούμενες ημέρες να υποβαθμίζουν το θέμα, υποστηρίζοντας ότι ο έλεγχος έχει λήξει χωρίς ευρήματα.

Το ίδρυμα είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δημιουργήθηκε το 1996 στη μνήμη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ενώ για το συγκεκριμένο θέμα σε πρόσφατη ανακοίνωσή του είχε υποστηρίξει ότι «έλεγχος έδειξε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα