Ο «πυρηνοκίνητος» Θεοχάρης

Πυρηνοκίνητος γίνεται ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) Χάρης Θεοχάρης, καθώς περνά με απόλυτο τρόπο στα χέρια του η διαχείριση των κονδυλίων που τον αφορούν, τα οποία θα μπορεί να εκταμιεύει όποτε θέλει, χωρίς να παίρνει άδεια από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους!

Παρά τις απανωτές γκάφες του Χάρη Θεοχάρη, που έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ηγεσία του υπουργείου και στους ταλαιπωρημένους φορολογουμένους, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αποφάσισε να δώσει και νέες εξουσίες στον απίθανο γενικό γραμματέα Εσόδων.

Με απόφαση του κ. Στουρνάρα διευρύνονται οι αρμοδιότητες του κ. Θεοχάρη, ο οποίος μπορεί να παρακάμπτει ακόμα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση των κονδυλίων της ΓΓΔΕ.

Συγκεκριμένα, στον γ.γ. Δημοσίων Εσόδων μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες για τις εξής πράξεις:

α) Αποφάσεις μεταφοράς πίστωσης από έναν κωδικό αριθμό σε άλλο κωδικό αριθμό των υπηρεσιών και των φορέων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

β) Αποφάσεις ανάληψης υποχρεώσεων μέχρι του ύψους του Προϋπολογισμού Υπηρεσιών και φορέων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

γ) Συμβάσεις για τα έργα των υπηρεσιών και των φορέων που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, κατόπιν αιτήματος αυτών, συμπεριλαμβανομένων και των συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ενωση δράσεων, μέχρι του ποσού των 5.000.00 ευρώ». Ενδεικτική των στενών περιθωρίων κινήσεων από τον γ.γ. Δημοσίων Εσόδων ήταν η περίπτωση του «παγώματος» από το ΓΛΚ της απόφασης για την έγκριση κονδυλίου, που ήταν αναγκαίο για την καταβολή υπερωριών στους εφοριακούς που θα απασχολούνταν στα ειδικά απογευματινά συνεργεία ελέγχου ΦΠΑ. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει όλο το βάρος των προληπτικών ελέγχων στο ΣΔΟΕ και δευτερευόντως στην Οικονομική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο κ. Στουρνάρας, ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων αποκτά την ευχέρεια να διαχειρίζεται κατά το δοκούν τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί για τις υπηρεσίες του, χωρίς όμως να έχει τη δυνατότητα υπέρβασης των σχετικών πιστώσεων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα