Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Πέτρου Τατσόπουλου εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με τον βουλευτή – συγγραφέα να βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην έξοδο, μετά και το εμπρηστικό άρθρο του προέδρου του Δ.Σ. της «Αυγής» και πρώην βουλευτή Επικρατείας Βασίλη Μουλόπουλου.
Σε αυτό, μάλιστα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει την περίφημη δήλωση του Πέτρου Τατσόπουλου ότι έχει πάει με τη μισή Αθήνα, ζητώντας να τον αποκαλούν άνδρα με το Α κεφαλαίο, τον αποκαλεί «βιζιτού», ενώ καταλήγει ειρωνικά ότι κάθε κόμμα έχει τον γελωτοποιό του και… φωνάζει: «Είμαστε όλοι Τατσόπουλοι». «Η Ν.Δ. έχει τον Αδωνι, το ΠΑΣΟΚ τον Πάγκαλο κι εμείς τον Τατσόπουλο. Ηγγικεν η ώρα να αναγνωρίσουμε τα χαρίσματα του Ανδρός, να τον στηρίξουμε να αντιμετωπίσει της αήθεις επιθέσεις που δέχεται» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μουλόπουλος και προσθέτει: «Συντρόφισσες και σύντροφοι, ακόμη και αν δεν υπήρχε ο Π. Τατσόπουλος, θα έπρεπε να τον εφεύρουμε. Στις δύσκολες ώρες που ζούμε χρειάζεται και κάποιος με πηγαία αίσθηση της σάτιρας για να κάνει το χειλάκι μας να σκάσει».
Από την πλευρά του ο βουλευτής Β΄ Αθηνών σήκωσε άμεσα το γάντι και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook έκανε μια δήλωση, με την οποία ενδεχομένως να προαναγγέλλει την ανεξαρτητοποίησή του. «O γελωτοποιός του ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Για μία και μοναδική παράσταση. Γέλια μέχρι δακρύων» έγραψε χαρακτηριστικά, βάζοντας φωτιές στην Κουμουνδούρου.
Πάντως στη σημερινή συνεδρίαση, όπως διαμηνύουν στελέχη του κόμματος, αναμένεται να του γίνουν συστάσεις σε υψηλούς τόνους «να σταματήσει να προκαλεί», αν και μέσω της «Αυγής» κατάφεραν να δυναμιτίσουν το κλίμα.
Τέλος, με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την πρόσκληση των ανταρτών του ΠΑΣΟΚ. «Οσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας […] θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο. Ούτε αποστασίες από το κόμματά τους ούτε αγοροπωλησίες» αναφέρουν.
Αλέξανδρο Διαμάντη

