Γραφείο ευρέσεως εργασίας η τηλεόραση! Με την ανεργία των νέων να έχει φτάσει στο 60%, η μικρή οθόνη μοιράζει ελπίδες για μια… θέση στον ήλιο.
Από το να πάρουν τη βαλίτσα τους και να φύγουν μετανάστες, νέοι και νέες με έφεση στη μουσική προτίμησαν να δώσουν ακόμη μια ευκαιρία στον εαυτό τους πηγαίνοντας στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 «Τhe voice».
Περίπου 15.000 νεαρά κορίτσια και αγόρια έκαναν αίτηση για το νέο τάλεντ σόου του ΑΝΤ1, που θα ξεκινήσει την περίοδο των Χριστουγέννων, με σκοπό να αναδείξει την καλύτερη φωνή στη χώρα μας. Θα αναρωτηθεί κανείς, και εύλογα, αν γέμισε η Ελλάδα με καλλίφωνους και καλλίφωνες, οι οποίοι ψάχνουν την ευκαιρία να αναδειχθούν μέσω ενός τηλεοπτικού σόου.
Μάλλον δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν θα γίνουν όλοι αστέρια του ελληνικού πενταγράμμου. Αλλά η χρυσόσκονη της τηλεόρασης πάντα ελκύει. Πόσο μάλλον όταν το δέλεαρ είναι να σταθείς μπροστά στη Μαρινέλλα -οι συζητήσεις μεταξύ της τραγουδίστριας και του καναλιού βαίνουν καλώς-, στον Αντώνη Ρέμο, στη Δέσποινα Βανδή -που είναι 99% σίγουροι για τις καρέκλες του κριτή- και σε ακόμη ένα όνομα ανάλογου καλλιτεχνικού μεγέθους για να σε βαθμολογήσουν.
Μπορεί η συμμετοχή τους στο σόου να μοιάζει για τους υποψηφίους ως ο πρώτος λαχνός του Τζόκερ, (32 στους 15.000), αλλά μην ξεχνάμε ότι τα λεφτά της πίστας, ακόμη και «κουτσουρεμένα», δεν είναι ευκαταφρόνητα, όπως και η φήμη που προκύπτει από τα μίντια. Η βιομηχανία ονείρων σε μια δισκογραφία που φυλλορροεί καλά κρατεί. Ετσι, από τις οντισιόν που έχουν γίνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν ξεχωρίσει 118 φωνές.
Για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή τού «The Voice» θα υπάρξουν τρεις τηλεοπτικές φάσεις. Η πρώτη ονομάζεται «Οι τυφλές οντισιόν». Μέσα σε επτά μαγνητοσκοπημένα επεισόδια θα περάσουν αρχικά τα 118 άτομα που έχουν προεπιλεγεί. Οι κριτές όμως θα τους έχουν γυρισμένες τις πλάτες για να μη βλέπουν την εμφάνισή τους και να βαθμολογούν μόνο από τη φωνή.
Στη δεύτερη φάση του σόου με τίτλο «Η μονομαχία» θα περάσουν 64 άτομα σε τέσσερα μαγνητοσκοπημένα επεισόδια.
Στην τρίτη και τελευταία φάση θα περάσουν 32 άτομα. Πρόκειται για επτά επεισόδια ζωντανά.
Για τη θέση του παρουσιαστή έχει «κλειδώσει» ο Γιώργος Λιάγκας, παρόλο που το αρνείται. Ο παρουσιαστής θα παίρνει δηλώσεις και από τους συγγενείς των διαγωνιζομένων, όπως προβλέπει το ξένο φορμάτ.
Η πιθανότητα συμμετοχής της Μαρινέλλας στις καρέκλες των κριτών ανεβάζει όμως ακόμη πιο πολύ τον πήχη.
Το στούντιο, το οποίο ολοκληρώνεται μέσα στην εβδομάδα, θα είναι μοναδικό. Το σόου «The Voice» προβάλλεται σε 49 χώρες του κόσμου και έχει πάνω από 20 υποψηφιότητες στην κατηγορία «καλύτερου τάλεντ σόου», έχοντας αποσπάσει έξι πρωτιές στα σπουδαιότερα παγκόσμια βραβεία.
Για μια θέση στις «Τρίχες»
Ομως και οι ηθοποιοί, που ο κλάδος τους έχει δει το τέρας της ανεργίας σε όλο του το μεγαλείο -99% έχει φτάσει το ποσοστό-, άδραξαν την ευκαιρία που τους έδωσαν ο ΑΝΤ1 και οι σεναριογράφοι Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης Αποστόλου.
Περίπου 1.500 άτομα βρέθηκαν στην οντισιόν για τη νέα κωμική σειρά του καναλιού «Τρίχες» που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Το να έχουν σίγουρη δουλειά για πέντε μήνες είναι για κάποιους ηθοποιούς, και δη τα φιντανάκια, μεγάλη ευκαιρία, ακόμη και όνειρο.
Η νέα κωμική σειρά των σεναριογράφων Ρήγα – Αποστόλου, που θα διαδραματίζεται σ ένα κομμωτήριο, θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη. Για τους βασικούς ρόλους του σίριαλ προσήλθαν στο Θέατρο Πειραιώς 1.500 άτομα, ενώ αναμένονται και συμπληρωματικές οντισιόν λόγω των πολλών αιτήσεων.
Μαρία Ανδρέου

