Μυστικές συζητήσεις ΑΝ.ΕΛ.-ΣΥΡΙΖΑ υπό τον φόβο αντιδράσεων!

Μπορεί το Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη συνεδρίασή του της 8ης Δεκεμβρίου να οριστικοποιήσει τη στάση του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, ωστόσο η συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε πολλές περιοχές της χώρας θεωρείται ήδη δεδομένη, είτε στον πρώτο γύρο είτε στον δεύτερο, απέναντι σε «μνημονιακούς» αντιπάλους. Και παρόλο που επισήμως γίνεται λόγος γενικώς για τη συγκρότηση ενός «αντιμνημονιακού, δημοκρατικού και πατριωτικού μετώπου», οι πρώτες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών έχουν γίνει και αναμένεται να κορυφωθούν το επόμενο διάστημα. Οι Πάνος Καμμένος και Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχουν συναντηθεί τουλάχιστον δύο φορές, ενώ συνάντηση με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. Στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν τεθεί οι βάσεις της συνεργασίας των δύο κομμάτων, παρά τις αντιρρήσεις που προβάλλουν στελέχη και από τις δύο πλευρές, διαμορφώνοντας εύθραυστες και επικίνδυνες ισορροπίες, ενώ συζητιούνται ήδη και τα πρώτα πιθανά ονόματα υποψηφίων σε περιφέρειες και μεγάλους δήμους.


 


Για την Περιφέρεια Αττικής, ο Πάνος Καμμένος έχει προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα το όνομα του Γιάννη Δημαρά, βουλευτή του κόμματός του και προέδρου του Αρματος Πολιτών, ενώ στην ίδια περιφέρεια υποψήφιος θα είναι και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, που επίσης έχει ενημερώσει τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τις προθέσεις του.


 


Πολύ πιθανή θεωρείται η κοινή στήριξη από τα δύο κόμματα της υποψηφιότητας του δημάρχου Λειψών Σπύρου Μπενέτου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η πρόταση προς αυτόν έχει ήδη γίνει από τον κ. Καμμένο και το φλερτ είναι πολύ πιθανό να καταλήξει σε γάμο.


 


Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να θέσει υποψηφιότητα ο Λάκωνας Γιώργος Αναγνωστάκος, υψηλόβαθμο στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ., πρώην στέλεχος της Ν.Δ. και γραμματέας της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ που ήδη, μέσω διαδικτύου, έχει αρχίσει την οξεία κριτική κατά του νυν περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, πάντως, ανέφερε ότι δεν υπάρχει τελική απόφαση και ότι το θέμα συζητείται εντός του κόμματος.


 


Για τον Δήμο της Αθήνας ακόμα αναζητείται το κατάλληλο πρόσωπο που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτούμενες συνθήκες, ενώ για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης η βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, έχει δημοσιοποιήσει την πρόθεσή της να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο, κάτι πάντως που δεν θεωρείται πολύ πιθανό.


 


Σύμφωνα με τη Χαροκόπου, στις επικείμενες εκλογές θα στηριχθούν σε συμφωνία με άλλα κόμματα ή -σε κάποιες περιπτώσεις- και αυτόνομα υποψήφιοι από τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίοι είναι ξεκάθαρα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Πολιτική στην οποία θα συνεχίσουν να ασκούν σκληρή κριτική σε κάθε ευκαιρία, όπως για παράδειγμα έκανε ο κ. Καμμένος την Παρασκευή στη συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την παράδοση της εθνικής περιουσίας. Κάθε συμφωνία ξεπουλήματος που θα κάνουν θα είναι άκυρη. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς εκείνους οι οποίοι θέλουν να κάνουν μπίζνες με τη δημόσια περιουσία» δήλωσε. Σε υψηλούς τόνους θα συνεχίσουν να κινούνται οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και το επόμενο διάστημα, με ιδιαίτερη βαρύτητα να δίνεται στη Βουλή τόσο στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό όσο και με τη συνεχή κατάθεση ερωτήσεων και επερωτήσεων προς την κυβέρνηση.


 


Φίλιππος Πανταζής

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα