Στο αεροπλάνο με τον Γιώργο!

Φρέσκος φρέσκος και χαρωπός επέστρεψε, το μεσημέρι της Τρίτης, από το Παρίσι (με την πτήση 611 της Aegean) ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έπειτα από άλλη μία διεθνή… εξόρμησή του, μακριά από την οικονομική κρίση και τις πολιτικές ταλαιπωρίες της Αθήνας.

Ο πρώην πρωθυπουργός συνοδευόταν από τη σύζυγό του Αντα, αν και τελικά συνταξίδεψαν από κάποια απόσταση, καθώς ο ίδιος επέλεξε την business class (θέση 2Α), ενώ η κυρία Παπανδρέου την οικονομική (θέση 6Α), υφιστάμενη (ομολογουμένως ευγενέστατα) τη φλυαρία συνεπιβάτη που άλλοτε τη ρωτούσε για τις επαγγελματικές δραστηριότητές της κι άλλοτε για τους κανόνες συλλογής «μιλίων τακτικού επιβάτη» της Aegean.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι επιλογές του ζεύγους Παπανδρέου ως προς τον ελληνικό Τύπο. Ο πρώην πρωθυπουργός αρνήθηκε, επίμονα, «Τα Νέα» που του πρόσφερε η ψηλή, ξανθή και γαλανομάτα αεροσυνοδός, προτιμώντας τη «Ναυτεμπορική» και την «Καθημερινή». Θα ξύπνησαν ίσως μέσα του κάποιοι εφιάλτες για τον ίδιο και τη χώρα, αφού «Η Καθημερινή» είχε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα για τα απομνημονεύματα του πρώην πρωθυπουργού της Ισπανίας Θαπατέρο, με τις αναφορές στα «γαλλικά» που άκουσε ο κ. Παπανδρέου από τον πρόεδρο Σαρκοζί στις Κάννες, μετά την ιδέα περί δημοψηφίσματος, τον Οκτώβριο του 2011.

Οσο για την κυρία Παπανδρέου; Επέλεξε, επίσης, την «Καθημερινή», αλλά όταν ο συνεπιβάτης τη ρώτησε κάτι περί αντικειμενικότητας των εφημερίδων, εκείνη απάντησε: «Α, εγώ διαβάζω μόνον τα καλλιτεχνικά. Μόνον αυτά τα θέματα παρουσιάζουν αντικειμενικά»!

Η προσγείωση στην Αθήνα έκρυβε και δύο εκπλήξεις. Η πρώτη ήταν ευχάριστη για τον κ. Παπανδρέου, αφού κατά την αποβίβασή του βρέθηκε ένας ευγενέστατος κύριος που του πρόσφερε τη σειρά του στην πόρτα του αεροπλάνου να αποβιβαστεί πρώτος από τη σκάλα. Ο κύριος αυτός έδειχνε εντυπωσιασμένος από το κοινό ταξίδι του με έναν πρώην πρωθυπουργό και οι γνώμες διίστανται ως προς την ταυτότητά του. Κατά μία εκδοχή, όπως μαρτυρεί η φωτογραφία (που έχει τραβηχτεί στην αίθουσα αφίξεων), είναι αλλοδαπός και δεν γνωρίζει το κακό που έχει κάνει στη χώρα ο κ. Παπανδρέου, προσκαλώντας το ΔΝΤ. Κατά άλλη εκδοχή, είναι ελληνοποιημένος και από τους ελάχιστους πλέον οπαδούς του πρώην πρωθυπουργού. Ισως να είναι κι αυτός που ήθελε να του προσφέρει τον μισθό του «για να σωθεί η πατρίδα», όπως έλεγε ο κ. Παπανδρέου.

Η δεύτερη έκπληξη ήταν δυσάρεστη για τους επιβάτες και μάλλον ασυνήθιστη για τη (χαμηλών τόνων) Αντα Παπανδρέου. Αφού ταξίδευε στην οικονομική θέση, δεν ήταν δυνατόν να ακολουθήσει τον σύζυγό της στο (ξεχωριστό) λεωφορείο μεταφοράς των επιβατών της business, αλλά προφανώς έπρεπε να βρεθεί και κάποιος τρόπος να μη είναι με τους κοινούς θνητούς. Ετσι, μόλις κατέβηκε από τη σκάλα, την περίμενε ένας άνδρας της ασφάλειας, που παρέλαβε τη βαλίτσα της και αφού (σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν επιτρέπεται να επιβιβαστεί στο αστυνομικό αυτοκίνητο) επιστρατεύτηκε ένα άλλο λεωφορείο (της Gold Air Handling), επιβιβάστηκε σε αυτό και αποχώρησε μόνη (!). Το θέαμα του λεωφορείου με τη μοναδική επιβάτιδα, ακολουθούμενο από το αυτοκίνητο της ασφάλειας και με τους υπόλοιπους επιβάτες σε άλλο λεωφορείο, μάλλον δεν ήταν και το καλύτερο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα