Οι «δεξαμενές» για τις απολύσεις του 2013!

Με δύο κινήσεις του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης από τη μια μεγαλώνει τον αριθμό των πρώην δημοτικών αστυνομικών που μπορούν να πάνε στην ΕΛ.ΑΣ. και στο υπουργείο Δικαιοσύνης και από την άλλη λύνει ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά την τοποθέτησή τους εκεί όπου έχουν επιλέξει οι ίδιοι.


Πιο συγκεκριμένα:

1. Το προβλεπόμενο όριο ηλικίας για την αίτηση επανατοποθέτησης στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη (Ελληνική Αστυνομία) και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (καταστήματα κράτησης) αυξάνεται από τα 45 στα 50 έτη.

2. Η επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών στις νέες τους θέσεις γίνεται αποκλειστικά στη βάση των προτιμήσεων στην αίτησή τους και κατά τη σειρά που αυτές έχουν ιεραρχηθεί.

Την ίδια στιγμή, συναντήθηκε με αντιπροσωπία σχολικών φυλάκων οι οποίοι, αφού ευχαρίστησαν τον κ. Μητσοτάκη για το γεγονός ότι τους δέχτηκε, αλλά και γιατί τους μίλησε στη γλώσσα της αλήθειας, δήλωσαν ότι για πρώτη φορά έχουν εικόνα για το πώς εξελίσσεται η διαθεσιμότητά τους. Σύμφωνα με τους ίδιους, περίπου 300 θα επανατοποθετηθούν ως τραυματιοφορείς και άλλοι 50-100, που γνωρίζουν ξένες γλώσσες, ως ξεναγοί σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στον Real Fm αναφέρθηκε στις δεξαμενές από τις οποίες θα αντληθούν οι απολύσεις στο Δημόσιο με τις οποίες θα κλείσει στο τέλος του 2013 το πρώτο κύμα, αλλά και αυτές που απαιτούνται προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 11.000 το 2014. Η αποκάλυψη που έκανε ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα των Αμυντικών Συστημάτων ήταν σημαντική, καθώς επιβεβαίωσε τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» που μιλούσε για απολύσεις. Ο υπουργός τόνισε: «Στις απολύσεις που θα προκύψουν θα προσμετρηθούν οι περικοπές προσωπικού στις αμυντικές βιομηχανίες, τις οποίες εγώ προσωπικά τις θεωρώ δεδομένες, δεν γνωρίζουμε ακόμα το ύψος τους, διότι αυτό απομένει να συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, αλλά σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν σημαντικές απομακρύνσεις προσωπικού από την ΕΛ.ΒΟ. και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και αυτές θα προσμετρήσουν ως προς τον στόχο των απολύσεων για το 2013». Επίσης ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Από κει και πέρα θα υπάρξουν και στοχευμένες παρεμβάσεις σε μικρά και μεσαία Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου». Οσον αφορά το δεύτερο κύμα και τις 11.000 απολύσεις, το 2014 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε: «Ενα μέρος των απολύσεων θα προκύψει από τη διαθεσιμότητα και το υπόλοιπο κομμάτι θα προέλθει προφανώς πάλι από την επιτάχυνση της απονομής της πειθαρχικής Δικαιοσύνης, αλλά και από περιορισμό στο μέγεθος των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου – μιλάμε για περιορισμό στο μέγεθος, όχι για “ξαφνικό θάνατο”».

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα