Αφησε ανοιχτό παράθυρο εξόδου

Αντί να ανοίξει την πόρτα της εισόδου στην ΠΑΕ, άνοιξε το παράθυρο της εξόδου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζο. Το ραντεβού δεν έριξε περισσότερο φως στην υπόθεση εξαγοράς της ποδοσφαιρικής ομάδας, αντίθετα πρόσθεσε περισσότερο «σκοτάδι» και σύγχυση στις τάξεις των φιλάθλων. Ο ισχυρός άντρας του τμήματος μπάσκετ μάλλον ψάχνει άλλοθι για να φύγει (πριν ακόμη μπει) και άφησε ένα μυστήριο να αιωρείται για το αν θα αγοράσει τελικά τον Παναθηναϊκό.

Το κρίσιμο σημείο είναι ο πλήρης έλεγχος στα οικονομικά (και όχι μόνο) της ΠΑΕ. Αλλωστε, όπως τόνισε από αυτόν θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και το τι θα πράξει. Αυτό δημιουργεί πολλές απορίες, καθώς δεν πρόκειται για έναν επενδυτή που έρχεται για πρώτη φορά στον Παναθηναϊκό και δεν γνωρίζει τίποτε για τα ταμεία. Η οικογένειά του είναι χρόνια κοντά στην ομάδα και ειδικά ο θείος του Παύλος ήταν μέλος της πολυμετοχικότητας με ενεργό ρόλο. Ετσι, ανά πάσα στιγμή διέθετε όλα τα στοιχεία που χρειαζόταν. Εκτός και αν ψάχνει κάτι για τα τελευταία δύο χρόνια, που το μπάτζετ της ομάδας και η ποιότητα έχουν πέσει σε μεγάλο βαθμό.

Ετσι, λοιπόν, αν και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το περασμένο Σάββατο μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα υποστήριζε ότι «θα επενδυθούν δεκάδες εκατομμύρια και το θέμα θα έχει λήξει έως το τέλος Δεκεμβρίου», χθες μετά τη συνάντηση με τον Αλαφούζο ήταν πιο συγκρατημένος. Απέφυγε ακόμη και να κατονομάσει τον «σύμμαχό» του από το εξωτερικό, καθώς δεν είπε ούτε καν αν είναι από την Κίνα. Επίσης, δεν μίλησε για το συνολικό ύψος της επένδυσης, ενώ τις προηγούμενες μέρες κυκλοφορούσε το νούμερο των 120.000.000 ευρώ. Επιπλέον, δεν ξεκαθάρισε πότε ακριβώς θα είναι σε θέση να μιλήσει με ειλικρίνεια στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για την αγορά ή όχι του πλειοψηφικού πακέτου.

Στη γραπτή δήλωση δε που διέμεινε έδειξε ότι είναι ακόμη σκεπτικός και δεν είναι βέβαιος για το εγχείρημά του αναφέροντας τα εξής: «Ζήτησα από τον κ. Αλαφούζο όλα τα απαραίτητα στοιχεία, οικονομικά και μη, για να προβώ σε όλες τις οικονομοτεχνικές μελέτες, προκειμένου να εξετάσω εάν και εφόσον υπάρχει γόνιμο έδαφος, ώστε να προχωρήσω αποφασιστικά και χωρίς δεύτερες σκέψεις». Ετσι ενισχύεται η άποψη εκείνων που πιστεύουν ότι «πάλι δεν θα γίνει τίποτα». Σε περίπτωση που μπει, υποστήριξε ότι θα δημιουργήσει «πράσινη δυναστεία».

Ομως το ίδιο αινιγματικός ήταν και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος άφησε να αιωρούνται αναπάντητα ερωτήματα. «Πρέπει πρώτα να δούμε αν θα γίνει η επένδυση. Τα στοιχεία θα ελεγχθούν και θα εξεταστούν από κάποιον ξένο επενδυτή, ο οποίος θα αποφασίσει αν κρίνει σκόπιμο να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ελπίζω να το αποφασίσει» τόνισε σχετικά και συνέχισε:« Το ενδιαφέρον του κυρίου Γιαννακόπουλου είναι σοβαρό, αλλά δεν είναι κάτι που θα τελειώσει σε μερικές εβδομάδες. Τα πράγματα συνεχίζονται ακριβώς όπως είχαν πριν, μέχρι να έχουμε κάποια άλλη εξέλιξη».

Ωστόσο, κύκλοι του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ξεκαθάρισαν ότι θα μείνει κοντά στο μπάσκετ ανεξαρτήτως του αν μπει και στην ΠΑΕ, γιατί η δήλωση του Γιαννακόπουλου («θα είμαι ολοκληρωτικά στην ΠΑΕ, αν εμπλακώ») προκάλεσε παρερμηνείες περί αποχώρησής του από το τμήμα μπάσκετ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα