Μια αγκαλιά για τα Ελληνόπουλα

Ο τηλεμαραθώνιος επιστρέφει στη συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης και μάλιστα φέτος διοργανώνεται για τα παιδιά της Ελλάδας.

Μέρες γιορτών, αγάπης και προσφοράς. Η UNICEF για ακόμη μία φορά αγγίζει την ανθρωπιά μας, μέσω της μικρής οθόνης, που στην περίπτωση αυτή ασκεί κοινωνικό έργο. Και ευτυχώς που η Δημόσια Τηλεόραση, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία της, κατόρθωσε να αντεπεξέλθει σε αυτόν τον τόσο σημαντικό θεσμό. Μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης διοργανώνουν λοιπόν η Δημόσια Τηλεόραση και η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, από τις 19.00 έως τη 01.00, με θέμα την αντιμετώπιση του υποσιτισμού των παιδιών στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Μάλιστα, φέτος ο οβολός μας προς τη UNICEF θα πάει σε τρία ελληνικά ορφανοτροφεία που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση! Ο Τηλεμαραθώνιος Αγάπης, λοιπόν, «υιοθετεί» τρία ορφανοτροφεία στην Ελλάδα, με σκοπό να καλύψει κάποιες από τις μεγάλες ανάγκες τους σε σίτιση και άλλο εξοπλισμό.

Η Ελληνική Επιτροπή της Unicef, κατανοώντας τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που βιώνει ο ελληνικός λαός, απευθύνεται στα αλληλέγγυα αισθήματα όλων των Ελλήνων και μας ζητά να ανταποκριθούμε στο ετήσιο κάλεσμά της.

Στην Ελλάδα, πρόσφατη έκθεση της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF έδειξε ότι περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Τραγικά στοιχεία για την πολιτισμένη χώρα μας, η οποία ζει δύσκολες στιγμές με το Μνημόνιο και δεινοπαθεί κάτω από τις επιταγές της τρόικας. Με τη συμμετοχή και τη στήριξη όλων, η UNICEF θα καταφέρει για ακόμη μία χρονιά να βοηθήσει τα παιδιά στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, αναπτύσσοντας ανθρωπιστικές δράσεις όπου υπάρχει ανάγκη. Ο τηλεμαραθώνιος θα μεταδοθεί από τη συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης στο στούντιο της Κατεχάκη και την παρουσίαση θα κάνουν γνωστοί καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάματος.

Μεταξύ αυτών, η ηθοποιός Ματθίλδη Μαγγίρα και το μοντέλο Κώστας Φραγκολιάς.

Η Ματθίλδη Μαγγίρα, μιλώντας στη «δημοκρατία», τονίζει: «Είμαι απολύτως σύμφωνη τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις οικονομίες του Ελληνα και το υστέρημά του να πάνε στα Ελληνόπουλα. Θα πρέπει όλοι οι Ελληνες να βάλουμε το χέρι στην τσέπη. Να βοηθήσουμε. Ξέρω οικογένειες από την ομογένεια, Ελληνες της διασποράς από το εξωτερικό, που δίνουν χρήματα σε απόρους στην Ελλάδα και αυτό με έχει συγκινήσει πάρα πολύ. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Μια κοινωνία, μια χώρα, για να πάει καλά, πρέπει να επενδύει στα παιδιά της. Τα παιδιά είναι η ελπίδα και το αύριο! Δεν μπορούν να μην έχουν φαγητό ή φως στο σπίτι, να μην πηγαίνουν σχολείο. Η χώρα θα πάει πίσω και αυτό θα ήταν καταστροφικό».

  
Οι ρίζες του υποσιτισμού βρίσκονται στη φτώχεια, στην έλλειψη εκπαίδευσης και τις ανισότητες, και χρειάζεται κάτι περισσότερο από την απλή παροχή τροφίμων για να καταπολεμηθεί.

Στοιχεία-σοκ από τη UNICEF

Τα στοιχεία της UNICEF είναι αδιάψευστα.

*Ο υποσιτισμός συντελεί σε περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών. Πάνω από το ένα τρίτο των παιδιών που πεθαίνουν από πνευμονία, διάρροια και άλλες ασθένειες θα μπορούσαν να είχαν επιβιώσει αν δεν ήταν υποσιτισμένα.

*Περίπου το 40% των παιδιών στον αναπτυσσόμενο κόσμο -πάνω από μισό δισεκατομμύριο παιδιά- αγωνίζεται για να επιβιώσει με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα.

*Τα παιδιά που επιβιώνουν από υποσιτισμό συχνά έχουν ασθενή υγεία σε όλη τη ζωή τους και μειωμένες νοητικές ικανότητες, που περιορίζουν τη δυνατότητά τους να πάνε σχολείο και να κερδίσουν, όταν μεγαλώσουν, ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Ετσι, παγιδεύονται σε έναν φαύλο κύκλο ασθενικής υγείας και φτώχειας από γενιά σε γενιά.      

Μαρία Ανδρέου

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα