Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει «σοφούς»!

Στα… θεματικά φόρουμ και στις «επιτροπές σοφών» στρέφεται τώρα ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να διαμορφώσει το -κατά πολλά στελέχη του κόμματος- ελλιπές πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης κοινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας και της Επιτροπής Προγράμματος, και σε αυτές θα συμμετάσχουν προσωπικότητες, τεχνοκράτες κ.ά., που μπορεί αυτήν τη στιγμή να βρίσκονται εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα «μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αργότερα» από την αξιωματική αντιπολίτευση. Προσώρας στην ατζέντα της Κουμουνδούρου βρίσκονται πέντε θεματικοί άξονες, η παραγωγική ανασυγκρότηση, η κοινωνική προστασία από την ανθρωπιστική κρίση, η ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης, το πολιτικό σύστημα και η πολιτισμική αναγέννηση.



Ηδη, μάλιστα, έχουν αρχίσει να πέφτουν στο τραπέζι τα πρώτα ονόματα αυτών που θα συμμετάσχουν, όπως για παράδειγμα του Γιώργου Κιμούλη και του Θάνου Μικρούτσικου για την πολιτισμική αναγέννηση. Επίσης, εντόνως ακούγονται αυτά του καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης Μάκη Κουζέλη και του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Ηλία Νικολόπουλου για την ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης. Η συγκεκριμένη άλλωστε επιτροπή αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες έως το τέλος του έτους, με τις υπόλοιπες να προγραμματίζονται για τις αρχές του 2014.



Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο της Κουμουνδούρου έχει ως εξής: Αρχικά θα συγκεντρωθούν τα μέλη της επιτροπής, θα μελετήσουν το θέμα, θα καταλήξουν σε κάποιον οδικό χάρτη και έπειτα θα διοργανώσουν μια ευρύτερη συζήτηση, τα αποτελέσματα της οποίας θα λάβει η Επιτροπή Προγράμματος προκειμένου να εμπλουτίσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.



Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση προετοιμάζεται για τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται το Σάββατο το βράδυ. Οπως λένε στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα, ο κ. Σαμαράς φέρνει προς ψήφιση έναν πλασματικό Προϋπολογισμό, ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Προσθέτουν δε ότι το επόμενο βήμα είναι η λήψη νέων σκληρών μέτρων, παρόλο που η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


 


Aλέξανδρος Διαμάντης

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα