Οι δικηγόροι στο σκαμνί για εκβιασμό

Στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους θα βρεθούν σήμερα δύο από τους πιο γνωστούς δικηγόρους των Αθηνών, οι οποίοι με την ιδιότητα του κατηγορουμένου θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Κωνσταντίνου Σαργιώτη, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες για την υπόθεση της εκβίασης ιδιοκτήτριας εταιρίας εμπορίας χρυσού. Οι πέντε κατηγορούμενοι που περιλαμβάνονται στη δικογραφία -δύο δικηγόροι, 50 και 62 ετών, ένας 45χρονος προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, ένας 38χρονος επιχειρηματίας και ένας 41χρονος αστυνομικός- έλαβαν χθες προθεσμία μιας ημέρας για την απολογία τους προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Η υπόθεση είδε το «φως» της δημοσιότητας στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, όταν έγινε γνωστό ότι οι εμπλεκόμενοι επιχείρησαν να εκβιάσουν την ιδιοκτήτρια απαιτώντας αρχικά 500.000 ευρώ, ποσό που στη συνέχεια κατέβηκε στις 400.000 ευρώ, προκειμένου να «παγώσει» ο έλεγχος που έκανε στο κατάστημά της το ΣΔΟΕ, καθώς είχαν εντοπιστεί αδήλωτα κοσμήματα 16 κιλών.

Οι κατηγορίες που κατά περίπτωση έχουν απαγγελθεί στους κατηγορουμένους περιλαμβάνουν κακουργήματα όπως η απόπειρα εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, η συνέργεια στην εκβίαση, η παθητική δωροδοκία, η συνέργεια στη δωροδοκία καθώς και το πλημμέλημα της οπλοκατοχής.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του 50χρονου δικηγόρου, του οποίου πελάτισσα ήταν η ιδιοκτήτρια της εταιρίας χρυσού, φέρεται μεταξύ άλλων να «παρείχε άμεση συνδρομή στον συγκατηγορούμενό του, ο οποίος, όντας υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών και δη με την ιδιότητα του προϊσταμένου του 13ου Τμήματος Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και Ειδικών Ανασταλτικών Καθεστώτων του ΣΔΟΕ, κατά παράβαση των καθηκόντων του, ζήτησε, με τη μεσολάβησή του, για τον εαυτό του αλλά και για εκείνον αρχικά το χρηματικό ποσό των 500.000 ευρώ και στη συνέχεια το χρηματικό ποσό των 400.000 ευρώ, για ενέργεια ήδη τελειωμένη, καθώς και για παράλειψή του μελλοντική, που ανάγεται στα καθήκοντά του».

Ο 50χρονος δικηγόρος, κατά πληροφορίες, σήμερα στην απολογία του ενώπιον του κ. Σαργιώτη πρόκειται να αρνηθεί τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε ήρθε σε επαφή με τον υπάλληλο του ΣΔΟΕ με αντικείμενο τον χρηματισμό του. Την ίδια στάση, της άρνησης των κατηγοριών, τηρεί και ο 62χρονος δικηγόρος, ο οποίος υποστηρίζει ότι η μόνη εμπλοκή του στην υπόθεση αφορά το ότι συνέστησε τον 38χρονο επιχειρηματία στον συνάδελφό του και κάνει λόγο για «σχέδιο της καταγγέλλουσας προκειμένου να πετύχει φορολογική ασυλία». Τις κατηγορίες αρνείται και ο 45χρονος τμηματάρχης του ΣΔΟΕ, υποστηρίζοντας ότι έκανε τον έλεγχο στην επιχείρηση της καταγγέλλουσας, διαπίστωσε τις παραβάσεις, βεβαίωσε τα πρόστιμα και για όλα τα υπόλοιπα αρνείται οποιαδήποτε γνώση. Μένει σήμερα να αποδειχθεί εάν οι ισχυρισμοί τους θα πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα ή θα τους οδηγήσουν στη φυλακή.


 


Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα