Ανοίγει δρόμος μετανάστευσης για Αυστραλία

Ανοίγει για τους Ελληνες, και μάλιστα σύντομα, όπως όλα δείχνουν, ο δρόμος προς την αγορά εργασίας της Αυστραλίας, έπειτα από τη συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης στο αυστραλιανό Κοινοβούλιο Σκοτ Μόρισον με τον πρέσβη της Ελλάδας στην Καμπέρα Χάρη Δαφαράνο.

Σύμφωνα με κύκλους του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, με τη διαπίστωση και από τις δύο πλευρές ότι υπάρχει «κοινή ετοιμότητα Ελλάδας και Αυστραλίας για την υπογραφή πλέον διακρατικής συμφωνίας τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας».

Νέοι ηλικίας από 18 έως 30 ετών θα μπορούν να κάνουν χρήση της συγκεκριμένης βίζας, η οποία χορηγείται για 12 μήνες, παρέχοντας τη δυνατότητα εργασίας και φοίτησης στη μακρινή χώρα των καγκουρό! Πάντως, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων Αυστραλίας (ACTU) κάλεσε πρόσφατα την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις βίζες με δικαίωμα εργασίας λόγω του υψηλού ποσοστού ανεργίας στις τάξεις της νεολαίας. Παρ’ όλα αυτά, οι πληροφορίες από το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης θέλουν τη συμφωνία με την Ελλάδα να υπογράφεται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Αυστραλία για τη διακρατική συμφωνία στο θέμα έκδοσης τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας είχαν ξεκινήσει ήδη από το καλοκαίρι του 2012.

Η συμφωνία θα αναγνώριζε τη δυναμική των σχέσεων των δύο χωρών και θα εμπλούτιζε τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ τους, τόνιζε τότε ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης Κρις Μπόουεν. Τον περασμένο Αύγουστο ο πρωθυπουργός της χώρας Κέβιν Ραντ διαβεβαίωνε επίσης ότι «ως πρωθυπουργός θα επιταχύνω τις διαπραγματεύσεις, ώστε να κλείσει το θέμα αυτό το συντομότερο δυνατό και να δώσουμε τη δυνατότητα σε ενδιαφερόμενα Ελληνόπουλα να έρθουν στην Αυστραλία στο άμεσο μέλλον».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα