Αστέρας… Βρυξελλών

Με το μυαλό στον ευρωπαϊκό… τελικό κόντρα στην Αντερλεχτ ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (19.30 NS 2) τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη. Ο Μίτσελ μάλιστα προτίμησε να κρατήσει ορισμένα από τα «βαριά όπλα» του εκτός του αγώνα με του Αρκάδες, έτσι ώστε να τα έχει διαθέσιμα την ερχόμενη Τρίτη ενάντια στους πρωταθλητές Βελγίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρολεύκων», εκτός από τους τραυματίες Μήτρογλου και Μανιάτη, δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Μανωλά, Σαλίνο και Σαβιόλα, κάτι που φανερώνει ότι τους προορίζει για βασικούς στο ματς με την Αντερλεχτ. Ο Αργεντινός επιθετικός, εξάλλου, όπως όλα δείχνουν, θα είναι κι αυτός που θα καλύψει το κενό του «πιστολέρο» στην κορυφή της επίθεσης.

Για τους Πειραιώτες, πάντως, προέχει το αποψινό παιχνίδι με τους Αρκάδες, όπου ζητούμενο είναι η νίκη προκειμένου να αυξήσουν τη διαφορά από τους διώκτες τους, αλλά και για να σπάσουν το ρεκόρ της σεζόν 1966-1967 (12 νίκες, 1 ισοπαλία), κάνοντας το καλύτερό τους ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. «Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι με τον Αστέρα, διότι, αν σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι της Τρίτης και χάσουμε, τότε θα παίξουμε με πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στη Nova ο Κάμπελ και πρόσθεσε όυι «νιώθω πολύ άνετα στην κορυφή της επίθεσης, γιατί εκεί είναι η φυσική μου θέση… Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός μού έχει ανοίξει τις πόρτες. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για μένα η παρουσία μου στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Η πιθανή εντεκάδα κόντρα στον Αστέρα είναι η εξής: Ρομπέρτο, Τόρες, Παπαδόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας, Εντινγκά, Σάμαρης, Φουστέρ, Βάις, Κάμπελ, Ολαϊτάν. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγερι, Μπονγκ, Ντομίνγκες, Μασάντο, Παπάζογλου, Σέποβιτς, Γιαταμπαρέ.

Στο μεταξύ, η συχνότητα με την οποία οι παίκτες των νταμπλούχων βρίσκουν δίχτυα έγινε χθες θέμα από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου (UEFA). Αλλωστε, μέχρι στιγμής έχουν βρει δίχτυα 41 φορές σε 13 παιχνίδια που έχουν δώσει στη Σούπερ Λίγκα, κάτι που σημαίνει ότι σκοράρουν 3,15 γκολ ανά αναμέτρηση. Ο μέσος αυτός όρος τούς φέρνει στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας και πίσω από τη Λουζιτάνς από την Ανδόρα με μ.ό. 4,5 γκολ ανά παιχνίδι.

Χάρης Δάντσης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα