O πρώτος θα βάλει τη γλαφυρή του αφήγηση: «Ντοματούλα, λαδάκι, ελίτσα…» Ο δεύτερος θα σηκώσει τα μανίκια, θα πάρει τη σκορπίνα και θα τη βουτάει στην κατσαρόλα κάνοντας μια μπουγιαμπέσα μούρλια!
«Ο σεφ μου και εγώ». Ετσι θα τιτλοφορείται η νέα εκπομπή μαγειρικής που ετοιμάζουν για το 2014 στο Star o Ηλίας Μαμαλάκης και ο Λευτέρης Λαζάρου.
Ενα παιχνίδι ανάμεσα στον γευσιγνώστη γαστρονόμο, ο οποίος θα σχολιάζει ευφάνταστα τα δρώμενα στην κουζίνα, και στον διακεκριμένο σεφ που θα κόβει τον άνηθο, θα τσιγαρίζει το κρεμμυδάκι και θα βράζει τη σάλτσα. Πάντα πειράζοντας ο ένας τον άλλο, αφού μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε. Αυτό που τους ενώνει άλλωστε εδώ και 25 χρόνια είναι η δυνατή φιλία τους, η αγάπη τους για το νόστιμο φαγητό και το χιούμορ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η… εύγευστη παραγωγή θα προβάλλεται πριν από το βραδινό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου και είναι ένα βήμα πριν από την πραγματοποίησή της, αφού έχει ενδιαφερθεί και μεγάλος χορηγός.
Το νέο τηλεοπτικό εγχείρημα, με βάση το φαγητό, θα βγαίνει και εκτός πλατό, αφού ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο Λευτέρης Λαζάρου θα συναντούν πολύ σημαντικούς μικροπαραγωγούς, οι οποίοι καλλιεργούν εξαιρετικές πρώτες ύλες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηλίας Μαμαλάκης ασχολείται με τη γαστρονομία πάνω από 40 χρόνια και έχει χαρίσει στην ελληνική τηλεόραση την εκπομπή-σταθμό «Μπουκιά και συχώριο».
Από την άλλη, ο Λευτέρης Λαζάρου δημιούργησε το πρώτο εστιατόριο στην Ελλάδα που κατέκτησε αστέρι Michelin, το σημαντικότερο βραβείο μαγειρικής στον κόσμο, ενώ πήρε μέρος και την εκπομπή «Master chef». Πάντως το δίδυμο γνωρίστηκε όταν ο πρώτος επισκέφθηκε ως πελάτης το μαγαζί του δεύτερου, το περίφημο «Βαρούλκο».
Η λατρεία τους για το φρέσκο ψάρι που μυρίζει θάλασσα είναι ένας βαθύς συνδετικός κρίκος.
Μάλιστα ο Λευτέρης Λαζάρου αυτό το διάστημα ετοιμάζει και ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα, ένα εστιατόριο με μαγειρευτά φαγητά που θα γίνει στο Σύνταγμα, στα Πετράλωνα ή στο Μοναστηράκι.
Η «δημοκρατία» επικοινώνησε με τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος μας είπε: «Με την Ηλία Μαμαλάκη, τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα και ως άνθρωπο και ως γνώστη της παγκόσμιας γαστρονομίας και γευσιγνωσίας, μας συνδέουν 25 χρόνια φιλίας, από τότε που ήρθε ως πελάτης στο μαγαζί μου για να γευτεί τα πιάτα που έφτιαχνα με τα θαλασσινά. Ημουν πιστός τηλεθεατής της μοναδικής και υπέροχης εκπομπής του στο Mega “Μπουκιά και συχώριο”, η οποία πάντρεψε για πρώτη φορά το ταξίδι με τις συνταγές και τη συνάντηση με τους ανθρώπους που μαγειρεύουν τις τοπικές λιχουδιές της κάθε περιοχής, στο σπίτι τους. Εκπληκτικός!
Σκεφτήκαμε λοιπόν εμείς οι δυο μαζί να ανοίξουμε την κουζίνα μας και να μαγειρέψουμε. Σε ένα στούντιο που θα μυρίσει όμορφα».
Και η ερώτηση εύλογη: Ποιο θα ήθελε να είναι το πρώτο πιάτο που θα φτιάξει στο τηλεοπτικό κοινό;
Ο ίδιος χαριτολογώντας αναφέρει: «Είμαι γιος καραβομάγειρα, γεννημένος στον Πειραιά. Μαζί του αγάπησα τη θάλασσα, τα ταξίδια, τη μαγειρική. Γνώρισα διάφορες κουζίνες στον κόσμο. Αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το ψαράκι. Οπως και το αγαπημένο μου λαχανικό η ντομάτα και συστατικό το λάδι. Με όλα αυτά κάνεις ένας ωραίο αλμυρό πιάτο. Βέβαια αγαπάω πολύ και την κουζίνα των Βάσκων και έτσι επισκέπτομαι συχνά τα εστιατόρια της Ισπανίας, τα οποία είναι πολύ προχωρημένα στην γαστρονομία».
Μαρία Ανδρέου

