Στο βάθος, τοίχος!

«Οταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα, κι ο Θεός ο ίδιος δεν με σταματά» έγραφε ο Ρασούλης για το άσμα «Ζήλεια μου». Προφητεία για τον Σημίτη οι στίχοι…

Ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης έδωσε συνέντευξη στην «κυριακάτικη δημοκρατία» και μεταξύ άλλων είπε: «Είμαστε πολύ κοντά στην κατάρρευση, έχει διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός. Η διάλυση του ιστού είναι αποτέλεσμα μιας οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται εδώ και δέκα χρόνια. Ο κατήφορος στη σύγχρονη εποχή ξεκινά από την εποχή Σημίτη, με όσα έγιναν σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, πολιτικά, εθνικά. Πάει μετά στην περίοδο Καραμανλή, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια της, που ήταν μια περίοδος αδράνειας, φθάνουμε στον… δυσπερίγραπτο Γιώργο Παπανδρέου και συνεχίζει. Η κατάρρευση οφείλεται στο ότι η χώρα έχει χάσει την αυτοπεποίθησή της».

Από τα παραπάνω συγκρατούμε τη λέξη «δυσπερίγραπτος», που χρησιμοποίησε για τον… απερίγραπτο ΓΑΠ και τη διαπίστωση ότι η κάθετος εφόρμηση στο κενό ξεκίνησε στην εποχή του «καταλληλότερου» Σημίτη. Παράξενο. Ο κ. Μαρκεζίνης έχει την ακριβώς αντίθετη άποψη από εκείνην που επικρατούσε στα ΜΜΕ του μέσου εργολάβου τις χρυσές περιόδους της πασοκάρας. Επί γκόλουμ (όπως αποκαλεί ο Τράγκας τον Σημίτη) και επί Παπανδρέου κόντευαν να μας πείσουν ότι και οι νεκροί επέπρωτο να αναστηθούν ένεκα των επιτυχιών του «Κινήματος».

Πρωινός καφές

Ολοι το είδαν, αλλά λίγοι θα θυμούνται τον πανμιντιακό ενθουσιασμό που επικρατούσε όταν το 2004 ανέλαβε ο Παπανδρέου την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, νικώντας με άνεση το λευκό ψηφοδέλτιο – το οποίο αποδείχθηκε λιγότερο πανούργο απ’ όσο του φαινόταν. Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, όταν ο Γιώργος πήγαινε περιοδεία στην Αχαΐα για να δεχτεί συχαρίκια για την εκλογή του, τα κανάλια διέκοψαν καμιά εξηνταριά φορές την κανονική ροή του προγράμματός μας για να ενημερώσουν: «Εφτασε στα διόδια ο κ. Παπανδρέου!», «Πλήρωσε μόνος του τα διόδια ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ» και άλλα τέτοια νόστιμα. Από πού κι ως πού τον βρίσκει «δυσπερίγραπτο» ο κ. Μαρκεζίνης; Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι η ζώσα απόδειξη ότι τα ΜΜΕ σε ενημερώνουν όσο πρέπει για να επιλέξεις πασίχαρος την καταστροφή σου.

Επιπλέον, πού την είδε την «κατηφόρα» του Σημίτη ο διαπρεπής ακαδημαϊκός; Μήπως στα Ιμια; Στον Οτσαλάν; Στο Χρηματιστήριο; Στα εξοπλιστικά; Στα δημόσια έργα; Στις παραγγελίες της Siemens; Στην προπαρασκευή των Ολυμπιακών Αγώνων; Είναι δυνατόν να έχει τέτοια άποψη από τη στιγμή που θα διαφωνούσε κάθετα και οριζόντια μαζί της ο κοσμαγάπητος Γιάννης Πρετεντέρης;

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα