Ουρά στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το ενδιαφέρον που προσέλκυσαν τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), καθώς συνολικά υπεβλήθησαν 41.904 αιτήσεις για 10.000 προσφερόμενες θέσεις! Οπως αποδείχτηκε, οι υποψηφιότητες για μεταπτυχιακές σπουδές στα προγράμματα του πανεπιστημίου έσπασαν κάθε ρεκόρ. Συγκεκριμένα, 27.101 άτομα θέλησαν να διεκδικήσουν μία από τις 5.110 θέσεις για μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ κατατέθηκαν συνολικά 14.803 αιτήσεις για 4.890 θέσεις προπτυχιακού επιπέδου. Υπενθυμίζεται ότι οι «τυχεροί» που θα επιλεγούν θα φοιτήσουν στο ΕΑΠ κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεδομένου ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε την περασμένη Τρίτη, τη μεγαλύτερη ζήτηση έχουν τα μεταπτυχιακά προγράμματα στον τομέα της Εκπαίδευσης (περισσότεροι από 5.000 υποψήφιοι επέλεξαν το εν λόγω γνωστικό αντικείμενο!), στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων και τη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Σε προπτυχιακό επίπεδο, πρώτα στις προτιμήσεις όσων υπέβαλαν τις αιτήσεις τους έρχονται η Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών, η Πληροφορική και οι Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό με 5.391, 2.530 και 2.314 αιτήσεις αντιστοίχως.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά την ερχόμενη Δευτέρα στα γραφεία του ιδρύματος στην Πάτρα, με προτεραιότητα σε όσους έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους. Οσοι τυχεροί κληρωθούν αλλά και οι επιλαχόντες θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους και να αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρχές του επόμενου έτους. Σημειώνεται ότι, όσον αφορά το ύψος των διδάκτρων, για τους προπτυχιακούς φοιτητές ανέρχεται στα 550 ευρώ η Θεματική Ενότητα και στα 700 ευρώ για όσους παρακολουθούν μεταπτυχιακά προγράμματα.

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα