«Αντε, ρε καραγκιόζη»!

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να επιχειρεί να «ξεπλύνει» πολιτικά τα έργα και τις ημέρες του στην ολιγόχρονη διακυβέρνηση του τόπου, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι δεν ξεχνούν και φροντίζουν να του το θυμίζουν σε κάθε ευκαιρία. Αποτέλεσμα, για άλλη μια φορά, ο πρώην πρωθυπουργός να βρεθεί στο επίκεντρο των αποδοκιμασιών Ελλήνων φοιτητών, αυτή τη φορά στο Μάντσεστερ. Ο κ. Παπανδρέου ήταν ομιλητής την Τετάρτη το βράδυ σε εκδήλωση του Βρετανικού Πανεπιστημίου (στο πλαίσιο της ετήσιας διάλεξης του Κέντρου Αριστείας «Ζαν Μονέ») με θέμα «Η κρίση στην ευρωζώνη και ο ρόλος των προοδευτικών πολιτικών για την επίλυσή της». Οταν λοιπόν άρχισε πάλι να δείχνει όλους τους άλλους πλην των επιλογών του ως υπευθύνους της κρίσης που βιώνουν οι Ελληνίδες και οι Ελληνες, κάποιοι από το ακροατήριο αντέδρασαν και ακούστηκαν βαριές κουβέντες. Οπως, μάλιστα, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Real FM που παρακολούθησε την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, ακούστηκαν βαριές εκφράσεις του τύπου «πόσα πήρες, ρε Καραγκιόζη», «ποιος σε πλήρωσε, ρε γελοίε», ενώ ακούστηκε πολλές φορές η φράση «γελοίε Παπανδρέου».

Επεισοδιακό, όμως, ήταν και το ξεκίνημα της ομιλίας, μια και καθυστέρησε για περίπου δύο ώρες, διότι η πυκνή ομίχλη στο Χίθροου δημιούργησε προβλήματα στην πτήση.

Στην ομιλία του, πάντως, ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε κατά της εφαρμοζόμενης πολιτικής λιτότητας από τους Ευρωπαίους πολιτικούς, ενώ υπεραμύνθηκε της απόφασής του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Μάλιστα, για πρώτη φορά ο πρώην πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι στις Κάννες ο «καλός φίλος» του Νικολά Σαρκοζί (σ.σ.: παρά όσα φέρεται ότι του… έσυρε) ήταν «ιδιαίτερα εξοργισμένος», επιβεβαιώνοντας στην ουσία όσα διέψευδαν για μέρες οι συνεργάτες του. Τέλος, παρά τις αποκαλύψεις που είχε κάνει ο Ντομινίκ Στρος Καν για τις επαφές που είχε μαζί του, ο κ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι η χώρα ήταν σε μια κατάσταση που το ΔΝΤ ήταν το μόνο που μπορούσε να βοηθήσει, αλλά ο ίδιος δεν το ήθελε και προτιμούσε μια ευρωπαϊκή λύση. Τέλος, έδειξε ως υπεύθυνη για την είσοδο του ΔΝΤ στη χώρα μας την Ανγκελα Μέρκελ.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα