«Καμία ανοχή στην ομοφυλοφιλία»

Πολλές φορές έχει δεχτεί έντονη κριτική από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την εσωστρεφή πολιτική που ασκεί, ενώ δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που συχνά στηλιτεύουν το γεγονός ότι η Μόσχα δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εσωστρεφής και ο ίδιος όμως ως άνθρωπος, συχνά με την παγερή στάση του έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, καθώς ποτέ δεν ανήκε στην ομάδα των πολιτικών που «γράφουν» στην τηλεοπτική κάμερα. Οντως, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέκαθεν απέφευγε την υπερβολική έκθεση στη δημοσιότητα – «κατάλοιπο της καριέρας του στην KGB», λένε όσοι τον γνωρίζουν. Τις περισσότερες φορές προτιμάει να απευθύνεται στον ρωσικό λαό, μιλώντας μονάχα στο Κρεμλίνο. Στον τελευταίο από αυτούς λόγο του ο πρόεδρος της Ρωσίας ξεκαθάρισε κάποιες από τις απόψεις της χώρας του. Είπε ότι η σύγχρονη Ρωσία υπερασπίζεται τις παραδοσιακές αξίες, ιδίως την παραδοσιακή έννοια της οικογένειας, και είναι αντίθετη με τη στείρα ανοχή στο θέμα της ομοφυλοφιλίας που εφαρμόζουν πολλές χώρες.

«Η Ρωσία αρνείται τη στείρα ανοχή που δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στα δύο φύλα. Ολο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο υποστηρίζουν τη θέση μας, που συνοψίζεται στην υπεράσπιση των παραδοσιακών αρχών οι οποίες αποτελούν εδώ και χιλιετίες την ηθική και πνευματική βάση του πολιτισμού κάθε λαού» είπε μεταξύ άλλων ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν κατήγγειλε επίσης το γεγονός ότι «σε πολλές χώρες πραγματοποιείται μία αναθεώρηση των ηθικών κανόνων (…) και απαιτείται από την κοινωνία, όσο περίεργο και αν φαίνεται αυτό, να βάλει στο ίδιο επίπεδο το καλό και το κακό».

Η Ρωσία έχει στον τομέα αυτόν «μία συντηρητική άποψη, αλλά ο συντηρητισμός έχει ως στόχο να εμποδίσει μία κίνηση προς τα πίσω και προς τα κάτω, στο χάος του ερέβους» ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της Ρωσίας, επικαλούμενος τον ορθόδοξο φιλόσοφο Νικολάι Μπερντιάεφ, που εξορίστηκε από τη χώρα μετά την Επανάσταση του 1917.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία επικρίθηκε στη Δύση για την επικύρωση από τον Πούτιν νόμου που τιμωρεί την ομοφυλοφιλική «προπαγάνδα» ενώπιον ανηλίκων, ένα κείμενο που επικρίθηκε με δριμύτητα από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα