Εμπρηστικός μηχανισμός στο εξοχικό του Κ. Σημίτη

Εμπρηστικό μηχανισμό που προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας τοποθέτησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Παρασκευής. Καθώς η συνδεσμολογία του μηχανισμού φέρεται ότι παραπέμπει στην οργάνωση Κίνημα 12 Φλεβάρη -που είχε τοποθετήσει παρόμοιο μηχανισμό το 2012 σε συρμό στον σταθμό του Μετρό Αιγάλεω-, τις έρευνες ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.    

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες γνώριζαν ότι τους χειμερινούς μήνες το σπίτι δεν χρησιμοποιείται από τον πρώην πρωθυπουργό και τη σύζυγό του Δάφνη Σημίτη. Ηξεραν επίσης ότι παραμένει αφύλακτο και υπό την κάλυψη του σκοταδιού κινήθηκαν προς την μπαλκονόπορτα. Δίχως να παραβιάσουν κάποια είσοδο, τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό στη βεράντα, στις 2.34 τον ενεργοποίησαν και αμέσως απομακρύνθηκαν από το σημείο. Από την πυροδότηση του μηχανισμού ξέσπασε πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού προκαλώντας εκτεταμένες φθορές, κυρίως στον χώρο της κουζίνας και του καθιστικού.

Η φωτιά όμως ταυτόχρονα έθεσε σε λειτουργία και τον συναγερμό, με αποτέλεσμα στο σημείο να σπεύσουν σύντομα περιπολικό και οχήματα της Πυροσβεστικής. Η μάχη με τις φλόγες ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, αφού διήρκεσε αρκετές ώρες, και ολοκληρώθηκε επιτυχώς κατά τις 6 τα ξημερώματα. Στους Αγίου Θεοδώρους είχαν ήδη μεταβεί κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας και της Ασφάλειας Κορίνθου. Οι υπόνοιες ωστόσο για εμπρηστική επίθεση, όπως ήταν αναμενόμενο, κινητοποίησαν την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στελέχη της οποίας προσέτρεξαν για να συνδράμουν στις έρευνες. Αμέσως μετά την κατάσβεση, στο μπαλκόνι βρέθηκαν και περισυνελέγησαν υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού, όπως τμήματα καλωδίων, μια μπαταρία και ένα εξάρτημα που μοιάζει με διακόπτη – πυροκροτητή, και οι έρευνες πέρασαν εξ ολοκλήρου στον έλεγχο της Αντιτρομοκρατικής. Ολα τα στοιχεία του μηχανισμού εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστούν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, παρόμοια στελέχη μηχανισμού είχαν ανασυρθεί και από τον συρμό στο Μετρό Αιγάλεω, όπου είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στις 25 Φεβρουαρίου του 2012. Την εμπρηστική επίθεση είχε αναλάβει τότε με προκήρυξή της η οργάνωση Κίνημα 12 Φλεβάρη (δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ξανά). Να σημειωθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός ειδοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες για το περιστατικό και κατά τις 10.00 μετέβη στους Αγίους Θεοδώρους. Στόχος οργανώσεων έχουν γίνει και τα γραφεία του Κώστα Σημίτη στην Αθήνα.

Κώστας Καντούνης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα