«Κοχλάζει» η κοινωνία (και η ΝΔ) με Στουρνάρα!

Στην… πισίνα των ανάλγητων δηλώσεών του, την ώρα που οι Ελληνες παγώνουν και άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν, έπεσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Την ίδια ώρα, κοινωνία και Ν.Δ. «κοχλάζουν», ενώ είναι πλέον γενικευμένη η αίσθηση στα επιτελεία των κομμάτων της συγκυβέρνησης ότι η κυβέρνηση υφίσταται μεγάλο πολιτικό κόστος όχι μόνο εξαιτίας των σκληρών μέτρων που εισηγείται ο κ. Στουρνάρας  αλλά κυρίως για την  αλαζονεία με την οποία αντιδρά με τις δηλώσεις του και για την απαξίωση που εισπράττουν οι Ελληνες που δοκιμάζονται από την κρίση. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι παραμονές Χριστουγέννων διακινήθηκαν σενάρια περί διάσπασης του υπουργείου Οικονομικών -σε Οικονομίας και Οικονομικών- και τοποθέτησης του Χρύσανθου Λαζαρίδη στο πρώτο εξ αυτών. Ακόμη και αυτή την πληροφορία, που είναι θέμα καθαρά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το ποιον θα τοποθετήσει πού, ο κ. Στουρνάρας έσπευσε να τη διαψεύσει αναρμοδίως, δηλώνοντας ότι «αυτά είναι στη φαντασία ορισμένων, δεν υπάρχουν τέτοια σενάρια». Η δήλωση που έκανε παράλληλα, ότι η μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θα ωφελούσε εκείνους που θέλουν να θερμάνουν τις πισίνες τους, ήταν το κερασάκι στην τούρτα της οργής που νιώθουν οι «γαλάζιοι» για τον υπουργό Οικονομικών. Οσο για το Μαξίμου, που με διαρροές επιχείρησε να κλείσει το θέμα, δεν αποκλείει με… κλοτσιά προς τα πάνω να χρίσει τον κ. Στουρνάρα αρμόδιο περί ευρωπαϊκών υποθέσεων και «εποπτεύοντα» τα οικονομικά, στην ουσία όμως αποψιλώνοντάς τον από αρμοδιότητες που θα μεταφερθούν στον βουλευτή Επικρατείας και στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά Χρύσανθο Λαζαρίδη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Λαζαρίδης ήταν εκείνος που ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά, ο οποίος βρισκόταν στις Βρυξέλλες, για την γκάφα Στουρνάρα με τα πρόστιμα της Εφορίας, που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε καταψήφιση της τροπολογίας από τους κυβερνητικούς βουλευτές.

Το όλο κλίμα κατά Στουρνάρα είναι ενδεικτικό και από την ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών πριν από λίγες μέρες 41 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο υπογράφοντα τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι βουλευτές, στηριζόμενοι στα οικονομικά στοιχεία και στη σχετική έκθεση του ΙΟΒΕ, σύμφωνα με τα οποία δεν προκύπτουν για το Δημόσιο τα αναμενόμενα έσοδα, αμφισβητούν ανοιχτά τη σκοπιμότητα του μέτρου.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι τη δήλωση του κ. Στουρνάρα περί πισινών σχολίασαν καυστικά τόσο η αντιπολίτευση όσο και βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του βουλευτή Γιώργου Κοντογιάννη, ο οποίος υποστήριξε ότι μπορεί να έχει δίκιο ο κ. Στουρνάρας τεχνοκρατικά, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό το θέμα σε επίπεδο πολιτικής διαχείρισης, όπου θα πρέπει να κινηθούμε προς το συμφέρον των πολιτών, ενώ ο Ευ. Αντώναρος χαρακτήρισε τη δήλωση Στουρνάρα το αστείο της χρονιάς εάν δεν ήταν τόσο γελοία!

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img
spot_img
spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα