Περισσότεροι Ελληνες φέτος στα συσσίτια αγάπης για απόρους του Δήμου Αθηναίων

Ελληνες άνεργοι στα 45 τους, αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας που κοιμούνται και ξυπνούν στους δρόμους της Αθήνας. Μοναχικοί ηλικιωμένοι που μπορεί να «κρατούν» το… κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους αλλά εξασφαλίζουν πλέον το φαγητό της ημέρας από τα συσσίτια του δήμου ή της Εκκλησίας. Και αρκετοί αλλοδαποί, νέοι με τα παιδιά τους, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας. Ολοι τους -συνολικά πάνω από 700 άνθρωποι (!)- «μοιράστηκαν» τα εδέσματα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι που έστρωσε και φέτος στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

Περισσότερες ήταν φέτος οι «παρέες» Ελλήνων που, αδυνατώντας να καλύψουν τις ανάγκες τους για σίτιση και στέγη, έσπευσαν να «γιορτάσουν» τα Χριστούγεννα στο Ρουφ. Ενας από αυτούς, ο 47χρονος Αποστόλης, άνεργος και άστεγος τα τελευταία τέσσερα χρόνια: «Αν οι άνθρωποι δεν συνεργαστούμε για να αλλάξουμε τη ζωή μας, κανείς δεν θα μας σώσει» μας είπε.

Πλήθος εθελοντών και υπαλλήλων του δήμου έδωσαν και φέτος το «παρών», και σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΥΑΔΑ Νίκο Κόκκινο «όλοι γιορτάσαμε σαν να ήταν με την οικογένειά μας»! Ο δήμος θα «ξαναστρώσει» τραπέζι και την Πρωτοχρονιά στις 13.00, στον ίδιο χώρο, αλλά με λίγο διαφορετικό μενού, αφού τη θέση της γαλοπούλας θα πάρει το αρνάκι.

Κάκια Θεοχάρη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα