Τρομοκράτες που χτύπησαν τα κεντρικά της ΝΔ στη Συγγρού «βλέπει»η αστυνομία που φοβάται για επιθέσεις εναντίον επισήμων

Επίδειξη ισχύος, γαζώνοντας με 60 ριπές από καλάσνικοφ την κατοικία του Γερμανού πρέσβη, έκαναν άγνωστοι τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Χαλάνδρι. Η καταδρομική επίθεση δεν είχε θύματα ή τραυματισμούς, ωστόσο σήμανε κόκκινο συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που διαπιστώνει με ανησυχία δυναμική αναβίωση του αντάρτικου πόλης. Παρότι τα ενδεχόμενα για την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από το χτύπημα παραμένουν ανοιχτά, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής χαρακτήριζαν χθες ιδιαίτερα πιθανό το σενάριο ένας από τους δράστες να είναι ο 42χρονος αντιεξουσιαστής Νίκος Μαζιώτης. Εξετάζεται έντονα το ενδεχόμενο η επίθεση να είναι έργο της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών -με τη συμμετοχή Μαζιώτη- η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα με καλάσνικοφ (μετά την απόπειρα με ρουκετοβόλο RPG) στα κεντρικά της γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, μέσα Ιανουαρίου 2013. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δράστες δεν είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση και το βασικό κίνητρό τους για το χτύπημα σε φρουρούμενο υψηλό στόχο ήταν να κάνουν επίδειξη ισχύος.


 


Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 3.30 τα ξημερώματα, στη μονοκατοικία του πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ, που βρίσκεται στον αριθμό 52 της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, δράστες ήταν τέσσερα άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και έφτασαν απέναντι από το σπίτι, στην οδό Χίου (δρόμος κάθετος στην Εθνικής Αντιστάσεως), περνώντας από πιλοτή πολυκατοικίας. Οταν βρέθηκαν σε ακτίνα βολής, έστρεψαν δύο πολεμικά τουφέκια τύπου καλάσνικοφ προς το σπίτι και πυροβόλησαν 60 φορές -δύο πλήρεις γεμιστήρες- προκαλώντας φθορές στην πρόσοψη (κυρίως σε ψηλά σημεία) του κτιρίου και σκορπώντας πανικό στην περιοχή!


 


Οπως ανέφερε ο αστυνομικός που φρουρούσε το σπίτι και παρέμεινε μέσα στο κουβούκλιο, οι δράστες δεν έστρεψαν τα όπλα προς το μέρος του και ολοκλήρωσαν την επίθεση σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα. Ο ίδιος, όπως είπε, δεν αντέδρασε, καθώς προς την πλευρά των επιτιθεμένων βρίσκονται σπίτια και υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού πολιτών. Αυτόπτες μάρτυρες, από την πλευρά τους, κατέθεσαν ότι οι τέσσερις άγνωστοι διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες.


 


Σε λίγα λεπτά η περιοχή κατακλύστηκε από δυνάμεις της Αστυνομίας, που μέχρι το πρωί προχώρησαν σε έξι προσαγωγές υπόπτων, οι οποίοι ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία. Ανδρες της Αντιτρομοκρατικής άρχισαν να χτενίζουν τον περίβολο και το σπίτι. Οι αστυνομικοί, μέχρι το μεσημέρι, είχαν συλλέξει 60 κάλυκες των 7,62 χιλιοστών και έπειτα από εργαστηριακή εξέταση προέκυψε ότι τα δύο καλάσνικοφ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια.


 


Δύο από τους κάλυκες βρέθηκαν εντός του δωματίου όπου διαμένει τις τελευταίες ημέρες η 15χρονη κόρη του Β. Ντολτ (η οποία είχε έρθει για τις γιορτές και θα αναχωρούσε μάλιστα χθες για τη Γερμανία). Ακόμη ένας κάλυκας ανασύρθηκε από διπλανή βεράντα, ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών θα τεθεί το οπτικό υλικό από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος της κατοικίας του πρέσβη της Γερμανίας.


 


Κώστας Καντούνης

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα