Ο νέος γολγοθάς της Μυρτώς

«Φωτιές» άναψε δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Η Πρωινή» (Proini.us), σύμφωνα με το οποίο η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας των ΗΠΑ δεν αποδεσμεύει τα χρήματα (περίπου 125.000 δολάρια, με τον τελικό απολογισμό να γίνεται αύριο) που συγκεντρώθηκαν για τη 16χρονη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, που τραυματίστηκε βάναυσα από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς τον Ιούλιο του 2012 στην Πάρο και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Spaulding της Βοστόνης, δίνοντας μάχη να ξεπεράσει τα τραύματά της σε σώμα και ψυχή. Την καταγγελία φέρεται ότι έκανε δικηγόρος εκ μέρους της μητέρας της ανήλικης Μαρίας Κοτρώτσου.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα χρήματα από τις εισφορές ομογενών -κυρίως μέσω διαδικτυακού εράνου από τους «Φίλους της Μυρτώς»- παραμένουν στον ειδικό λογαριασμό της ομοσπονδίας, χωρίς να μπορεί η οικογένεια της 16χρονης να τα εκμεταλλευτεί.

Αμεση ήταν η αντίδραση της ομοσπονδίας, που εξηγεί ότι τα χρήματα συγκεντρώθηκαν προκειμένου να πληρωθεί η εγχείρηση που έγινε στη Μυρτώ στις 5 Δεκεμβρίου 2013 και να αγοραστεί το μηχάνημα κόστους 25.000 δολαρίων, ώστε να μπορεί η Μυρτώ με αυτό να επικοινωνεί με τους γύρω της. Τη στιγμή λοιπόν που το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα έξοδα της εγχείρησης πληρώθηκαν τελικά από την Ελληνοαμερικανίδα φιλάνθρωπο Μπέσσυ Πάππας, η ομοσπονδία ξεκαθαρίζει σε μακροσκελή της ανακοίνωση ότι έχει ζητήσει από την κυρία Κοτρώτσου και τον δικηγόρο της αποδείξεις προκειμένου να πληρώσει ιατρικές και άλλες σχετικές δαπάνες, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Εξάλλου οι «Φίλοι της Μυρτώς» επισημαίνουν ότι «τα έξοδα της πρόσφατης εγχείρησης δεν καλύφθηκαν από την αγαπητή ομογενή φιλάνθρωπο που παρουσιάζει το άρθρο», αναφέροντας πως τα έξοδα θα πληρωθούν από την ομοσπονδία όταν το νοσοκομείο εκδώσει το σχετικό τιμολόγιο, κάτι που συμβαίνει τέσσερις με πέντε εβδομάδες μετά την αναχώρηση του ασθενούς. Σύμφωνα με εκπροσώπους της ομοσπονδίας, η εν λόγω ομογενής πράγματι δέχτηκε να μεσολαβήσει ως εγγυήτρια, προκειμένου το Spaulding να προχωρήσει στην πραγματοποίηση της εγχείρησης.

Η προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για τη Μυρτώ ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, όταν η 16χρονη ομογενής Σοφία Λαμπροπούλου και οι φίλες της δημιούργησαν τη γραμμή βοήθειας YouCaring.com.

Στάθης Βασιλόπουλος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα