Αισιόδοξοι (χωρίς αιτία!) Στουρνάρας και Βενιζέλος

Τρεις ώρες κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου στο Μαξίμου το Σάββατο, με τη συμμετοχή και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Στην ατζέντα της συνάντησης, όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία», περιλαμβάνονταν οι εκκρεμότητες με την τρόικα, η πορεία προς τις ευρωεκλογές και οι αλλαγές που σχεδιάζονται αλλά και οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Στο θέμα της οικονομίας και των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, στις δηλώσεις που έκαναν εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου οι κύριοι Βενιζέλος και Στουρνάρας επιχείρησαν να εμφανιστούν αισιόδοξοι, υποστηρίζοντας ότι θα έχει βρεθεί λύση με τους δανειστές πριν από το ερχόμενο Eurogroup που είναι προγραμματισμένο για τις 10 Μαρτίου.

Για άλλη μια φορά όμως ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε τροϊκανότερος της… τρόικας, καλύπτοντας ακόμη και τις προκλητικές δηλώσεις του Ολι Ρεν που ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα φταίει για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη συμφωνία της με την τρόικα.

«Εργαζόμαστε σκληρά ώστε να είμαστε έτοιμοι μέχρι το επόμενο Eurogroup. Δεν έχουμε περιθώρια. Πρέπει να συμφωνήσουμε» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταλήξει σε ένα σχέδιο για το γάλα. Ανοιχτό παραμένει το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, καθώς όπως είπε «είμαστε σε διαπραγμάτευση με τη τρόικα».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων περί καθυστερήσεων στην εφαρμογή του προγράμματος, τόνισε ότι «ευθύνες υπάρχουν και στους δύο» (σ.σ.: και στην Ελλάδα και στους εταίρους).
Από τη μεριά του ο κ. Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι η τρόικα όχι απλώς γυρίζει αλλά «είμαι βέβαιος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία πριν από το επόμενο Eurogroup» και πρόσθεσε ότι «Η δημοσιονομική προσαρμογή είναι μοναδική και το πρωτογενές πλεόνασμα είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Αντίθετα με τον κ. Στουρνάρα, ο κ. Βενιζέλος δεν σχολίασε τις απόψεις του Ολι Ρεν αλλά τον «κάρφωσε» στα λόγια, δηλώνοντας ότι υπάρχει μια άδικη διεθνής συζήτηση βασισμένη σε στερεότυπα για την Ελλάδα και τους Ελληνες.

Ν. Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα