«Αλαλα τα χείλη» με το επεισόδιο που αποκάλυψε στους πιστούς ο «άγιος» Θεσσαλονίκης Ανθιμος

Αφωνοι έμειναν οι πιστοί στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου στη Θεσσαλονίκη, όταν άκουσαν τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο να τους λέει ότι τον μούντζωσε ένας νεαρός, ενώ κατευθυνόταν προς την εκκλησία!

«Ξεκινήσαμε με το αυτοκίνητο από τη μητρόπολη για να έρθουμε στον ναό. Καθόμουν στο πίσω μέρος του οχήματος και μπροστά κάθονταν ο οδηγός και ο διάκονος. Λίγο πριν φτάσουμε, μας πλησίασε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας νεαρός. Εκανε διάφορες κινήσεις με τα χέρια του και υπέθεσα ότι ζητά την ευχή μου. Ξαφνικά, όμως, ο νεαρός σηκώνει τα χέρια και μας μουντζώνει» είπε με λύπη ο κ. Ανθιμος και πρόσθεσε ότι αμέσως έσπευσε να ευλογήσει τον νεαρό.

«Μπορούμε να πάμε έτσι στον παράδεισο;» αναρωτήθηκε και σημείωσε: «Ακόμη και αυτός ο νεαρός, αν υπάρχει μετάνοια, μπορεί να πάει».

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, με αφορμή αυτό το περιστατικό, αναφέρθηκε στην κρίση. «Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά είναι κυρίως ηθική» τόνισε και επισήμανε: «Εάν η ιδιαίτερα μεγάλη αξία της ζωής μας, η ηθική, δεν είχε καταπατηθεί από όσους ασκούσαν την εξουσία, δεν θα είχαμε σήμερα την οικονομική κρίση. Για όλα ευθυνόμαστε εμείς, άνθρωποι μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση. Αν δεν έκλεβαν, αν δεν έκαναν καταχρήσεις, δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο».

Ο κ. Ανθιμος συνέχισε λέγοντας ότι η κρίση είναι και εθνική. «Χωρίς να το καταλαβαίνουμε γινόμαστε όλοι πολίτες ενός κράτους που θα λέγεται Ευρωπαϊκή Ενωση. Είδατε τι συμβαίνει στην Ουκρανία» τόνισε ο μητροπολίτης και πρόσθεσε: «Θέλουν να κάνουν την Ευρώπη όπως τις ΗΠΑ, ένα κράτος με πολλές μικρές πολιτείες. Στην Ευρώπη έδιωξαν τον Χριστό εδώ και πολλά χρόνια, χτίζουν τζαμιά και θέλουν να φτιάξουμε και εδώ».

«Πολεμούν την πίστη μας, θέλουν να αποβάλουμε την παράδοσή μας. Αν από τον Ελληνα αφαιρέσεις την πίστη και τον σεβασμό στους προγόνους, τον καταστρέφεις» τόνισε με νόημα ο κ. Ανθιμος και εξέφρασε για ακόμη μία φορά την αντίθεσή του στη δημιουργία τμήματος ισλαμικών σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

Θάνος Χερχελετζής

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα