Πέτυχαν αναβολή της έκδοσής τους, προβάλλοντας δικονομικά αιτήματα

Νέα «εμπόδια» ανακαλύπτει κάθε φορά το ζεύγος των επιχειρηματιών Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα προκειμένου να μην εκδοθεί στην Ελλάδα για να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.).

Αυτή τη φορά η υπεράσπισή των δύο κατηγορουμένων κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο του Ουέστμινστερ σειρά αιτημάτων, που έγιναν δεκτά, με αποτέλεσμα η δίκη για την έκδοσή τους να αναβληθεί και να οριστεί για τις 22, 23 και 24 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, το βρετανικό δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του ζεύγους Γριβέα – Βάτσικα να ζητηθούν από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές πρόσθετα στοιχεία σχετικά με τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται, με την αιτιολογία ότι οι κατηγορίες που τους βαρύνουν δεν αποτελούν αδίκημα για τον βρετανικό νόμο.

Επιπλέον, οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν να οριστεί πραγματογνώμονας, ο οποίος θα εξετάσει τις συνθήκες κράτησης στην ανδρική και στη γυναικεία πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, ενώ ζήτησαν να εξεταστεί από δύο πραγματογνώμονες εάν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Ελλάδα. Επίσης, ζήτησαν να εξεταστούν οι επιπτώσεις που θα έχει στα δύο ανήλικα παιδιά τους η παράδοσή τους στην Ελλάδα.

Εως τον Ιούλιο ο συνήγορος υπεράσπισης των Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα θα συναντάται με τον δημόσιο κατήγορο, ώστε να εξετάζουν από κοινού την πορεία της υπόθεσης. Ολο αυτό το διάστημα θα ισχύουν οι περιοριστικοί όροι που τους έχουν επιβληθεί.

Στάθης Βασιλόπουλος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα