Κάτοικοι της περιοχής αντικατέστησαν την ουκρανική σημαία με ρωσική! Εμφανίσθηκαν και δύο τεθωρακισμένα!

Η ένταση μοιάζει να έχει μεταφερθεί από το Κίεβο στην Κριμαία, με τους Ρώσους της περιοχής να εκλέγουν τον δικό τους δήμαρχο, αμφισβητώντας την εξουσία του ουκρανικής πρωτεύουσας, να κατεβάζουν την ουκρανική σημαία από το δημαρχείο και να την αντικαθιστούν με μια ρωσική. Οσο για τον νέο δήμαρχο;

Πρόκειται για τον Ρώσο επιχειρηματία Αλεξέι Χάλοφ. Ο μεταβατικός πρόεδρος Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ -ο οποίος χαίρει της αναγνώρισης της Ε.Ε.- έσπευσε να διαμηνύσει ότι απειλείται η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και ότι όποιος είναι υπεύθυνος για τέτοιου είδους αποσχιστικές κινήσεις θα πρέπει να τιμωρηθεί. Αυτό δεν έμοιασε να πτοεί τους περίπου 20.000-50.000 ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στη Σεβαστούπολη, στα νοτιοδυτικά της Χερσονήσου της Κριμαίας, κρατώντας ρωσικές σημαίες και πλακάτ που έγραφαν «Πρόεδρός μας είναι ο Πούτιν» ή «Ρωσία, είμαστε ορφανοί, υιοθέτησέ μας».

Μάλιστα χθες το γαλλικό πρακτορείο μετέδωσε πως στην πόλη έκαναν την εμφάνιση τους δύο τεθωρακισμένα «για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις». Από τη μεριά του ο Αντρέι Λαριόνοφ, πρώην οικονομικός σύμβολος του Βλαντιμίρ Πούτιν, εκτιμά ότι ο έξαλλος Ρώσος πρόεδρος θα μπει με στρατεύματα στη Σεβαστούπολη μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες. Ο Ιλαριόνοφ, μάλιστα, υποστηρίζει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ασχολείται με τις προειδοποιήσεις των Δυτικών και έχει ήδη θέσει σε συναγερμό τις ένοπλες δυνάμεις.

Κι ενώ η Κριμαία μαγνητίζει το διεθνές ενδιαφέρον, η Ουκρανία προσφεύγει στη Χάγη.
Το ουκρανικό Κοινοβούλιο προσέφυγε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο προκειμένου να
διεξαχθεί έρευνα για διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας από τον εκδιωχθέντα και άφαντο πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Παράλληλα ο Βιτάλι Κλίτσκο, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας και ένας από τους πιο σημαντικότερους ηγέτες της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ουκρανίας στις πρόωρες εκλογές της 25ης Μαΐου. Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία αναμένεται να σχηματίσει τη νέα μεταβατική κυβέρνηση μέχρι την Πέμπτη για να βρεθεί, μεταξύ άλλων, λύση στο μείζον οικονομικό πρόβλημα της χώρας.

Δήμητρα Αθανασοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα