Και προκλητικές δηλώσεις από τον διαπραγμάτευτη του ψευδοκράτους που έρχεται σήμερα στην Αθήνα!

Οσο πιο υποχωρητικοί γίνονται στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό Ελλαδίτες και Κύπριοι τόσο αποθρασύνονται οι Τούρκοι. Φρόντισαν λοιπόν για άλλη μια φορά να δείξουν πώς εννοούν τον διάλογο στην Αγκυρα. Λίγες ώρες προτού φτάσει στην Αθήνα ο… διαπραγματευτής τους και συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, προχώρησαν σε ακόμη μία πρωτοφανή τουρκική πρόκληση.

Με συνοδεία

Εβγαλαν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός», συνοδευόμενο από άλλα δύο πλοία και μία τουρκική φρεγάτα, να κάνει ανενόχλητο της έρευνές του εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Ενα δεύτερο πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού βρισκόταν νοτιότερα και παρακολουθούσε όλη την επιχείρηση.

Και αυτό γίνεται τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης, ο οποίος είχε αμερικανικές διαβεβαιώσεις ότι θα σταματήσουν οι τουρκικές παραβιάσεις, έχει ανακοινώσει ότι, εάν συνεχιστούν οι τουρκικές προκλήσεις και οι παραβιάσεις των κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων, θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες που μόλις άρχισαν.

Μέσα σε αυτό το κλίμα έρχονται σήμερα ο διαπραγματευτής του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι και η αντιπροσωπία του Γκιουλφέμ Βεζίρογλου Σεβγκιλί και Γκιουνές Ονάρ για να συναντηθούν με τον γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας Αναστάση Μιτσιάλη.

Την ίδια μέρα θα έχουν αντίστοιχη συνάντηση στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης και η ομάδα του.

Ο κ. Οζερσάι χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επίσκεψή του στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιου είδους αμοιβαίες επισκέψεις. Βάζοντας το πλαίσιό του πριν ακόμη πατήσει το πόδι του στην Αθήνα, ισχυρίστηκε ότι δεν πρέπει να θεωρείται ότι σε αυτές τις συναντήσεις θα γίνει διαπραγμάτευση για όλα τα θέματα και ότι, στο τέλος της ημέρας, το Κυπριακό θα λυθεί με διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

 Παρόμοια επίσκεψη στην Αθήνα, είπε, είχε πραγματοποιήσει ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς το 1959, στο πλαίσιο των διεργασιών για την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα