Η… μοναξιά της επίθεσης

Το εναλλακτικό πλάνο, βάσει του οποίου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό την Κυριακή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», έθεσε υποψηφιότητα από χτες στο μυαλό του Γιάννη Αναστασίου και έχει να κάνει με την επιλογή δύο επιθετικών στη γραμμή κρούσης, όπως στο ντέρμπι του πρώτου γύρου στη Λεωφόρο. Ο Φιγκερόα βέβαια δεν είναι πλέον παίκτης των «πρασίνων», κατά συνέπεια δίπλα στον Μπεργκ μπορεί να παίξει ο Καρέλης, στο πιθανό 4-4-2. Το πλάνο με πιο «γεμάτο» το κέντρο και τους Λαγό, Ζέκα, Αμπέντ, Ατζαγκούν και Πράνιτς παραμένει πάντως «φαβορί» αυτήν την ώρα, αν και ο Ελληνας προπονητής δεν σκοπεύει να αποκαλύψει μέχρι την Κυριακή τα σχέδιά του στις προπονήσεις. Η βασική σκέψη, βάσει της οποίας τίθεται σε αμφισβήτηση το 4-3-2-1, έχει να κάνει με την προβληματική αξιοποίηση του Μπεργκ στην περίπτωση που είναι απομονωμένος στην κορυφή της επίθεσης και θα πρέπει να υποδέχεται την μπάλα, έχοντας την αντίπαλη εστία στην πλάτη του.

Εν τω μεταξύ ο Μέντες επέστρεψε χτες στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης, ωστόσο δύσκολα θα καταφέρει να βρίσκεται στην αποστολή, παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις της αρχής. Σίγουρα απών θα είναι και ο Εμίρ Μπαϊράμι, που έχει πάρει άδεια μέχρι σήμερα, για να εξεταστεί από δικό του γιατρό στην πατρίδα του.
Ο Σουηδός εξτρέμ δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη μέση μετά την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί τον Νοέμβριο.

Τη δική του δημόσια τοποθέτηση έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν της επιστολής που απέστειλε ο ίδιος στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, ζητώντας του να αποσύρει την προσφυγή του στο ΣτΕ κατά του Προεδρικού Διατάγματος. Στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος χαρακτηρίζει απολύτως ψευδή τα δημοσιεύματα που θέλουν τον δήμο να επιδιώκει την κατεδάφιση της Λεωφόρου, χωρίς ωστόσο ν’ απαντά πώς μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά η επιστολή στήριξης ενός Προεδρικού Διατάγματος που θέτει απευθείας σε κίνδυνο τη Λεωφόρο. Τίθεται δε ανοιχτά υπέρ της διπλής ανάπλασης, η οποία δεν είναι αποδεκτή από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Τα μέλη της οποίας θεωρούν ότι δεν είναι δυνατόν να παίζει ο δήμος με την ιστορία του συλλόγου. 

Αντώνης Κατσαρός

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα