Η Ν.Δ. ρίχνει στο «ναρκοπέδιο» της Αττικής τον Κουμουτσάκο με ωφελημένο τον Παπασταύρου!

Με μια επιλογή που αποτέλεσε λύση ανάγκης -αυτή του ευρωβουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου-, ώστε να μην υποκύψει στην ανοιχτή στήριξη του κ. Σγουρού, η Ν.Δ. αποφάσισε χθες να δώσει τέλος στο σίριαλ του εκλεκτού της που θα διεκδικήσει τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής. Η συγκεκριμένη απόφαση, πάντως, δεν εξαλείφει τους έντονους προβληματισμούς της βάσης του κόμματος, αφού υπαρκτός είναι ο κίνδυνος ο κ. Κουμουτσάκος να κινηθεί σε χαμηλά εκλογικά ποσοστά, κάνοντας τελικά «δώρο» την περιφέρεια στον Γιάννη Σγουρό, νυν περιφερειάρχη και αγαπημένο των μέσων ενημέρωσης με «ενδιαφέροντα» στην περιοχή.

Η συμφωνία για την υποψηφιότητα του κ. Κουμουτσάκου οριστικοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο Στρασβούργο, όπου συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, ύστερα και από την άρνηση του δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη να αφήσει τον δήμο του για την περιφέρεια. Ο πρωθυπουργός φέρεται ότι έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του προς τη Γαλλία, συνομιλώντας με τον συνεργάτη του Σταύρο Παπασταύρου. Συμπτωματικά, αυτός είναι ο πρώτος επιλαχών και θα πάρει τη θέση του κ. Κουμουτσάκου στην περίπτωση παραίτησής του από τη θέση του ευρωβουλευτή για να αφοσιωθεί στον προεκλογικό αγώνα. Ετσι, ο κ. Παπασταύρου θα έχει την ευκαιρία για λίγους μήνες να γίνει ευρωβουλευτής και να προετοιμάσει το έδαφος για πιθανή νέα υποψηφιότητά του στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ο ίδιος ο κ. Κουμουτσάκος, πάντως, φερόταν ότι προτιμά τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. προκειμένου να συνεχίσει τη θητεία του στις Βρυξέλλες.

Με την εξέλιξη αυτή επιχειρήθηκε να δοθεί και ένα τέλος στην εσωκομματική αντιπαράθεση μεταξύ αυτών που ήθελαν και αυτών που αντιδρούσαν στη στήριξη του νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού. Ο κ. Σγουρός, μετά τη γνωστοποίηση της είδησης της υποψηφιότητας, με δηλώσεις του στο Star ευχήθηκε καλή δύναμη στον Γιώργο Κουμουτσάκο, για τον οποίο ανώτατη κυβερνητική πηγή έλεγε: «Η Αττική είναι μια κατεξοχήν περιφέρεια με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και αξιοποίησης δυνατοτήτων από την Ευρώπη. Γι’ αυτό χρειάζεται ένας άνθρωπος με γνώσεις της Ευρώπης, που να μπορεί να ξεκολλήσει ζητήματα. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είναι μάχιμος και στο παρελθόν είχε καταλάβει κεντρικές θέσεις στην πολιτική σκηνή».

Ο απερχόμενος ευρωβουλευτής, με ανάρτησή του στο twitter, σημείωσε χθες: «Τώρα ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Αύριο (σήμερα) στην Αθήνα για μια πραγματική Νέα Αρχή». Δεν αποκλείεται μάλιστα να επισκεφθεί επισήμως τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια να προβεί σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα