Τα «βουτήματα» της Βουλής

Σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια, εγκρίθηκε δαπάνη 16.753 ευρώ για τα χρειώδη. Δηλαδή για την προσφορά νερού, καφέ, βουτημάτων κ.λπ. για τις συναντήσεις του προέδρου της Βουλής, τις συναντήσεις των αντιπροέδρων, τις συνεδριάσεις των διαρκών επιτροπών και για τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Επικοινωνίας και της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών. Και σηκώθηκε σάλος! Λες και, όποτε έρχεται κάνας μουσαφίρης στο παρλαμέντο, πρέπει ο Μεϊμαράκης να του δίνει μια στάμνα να τη γεμίσει νερό από το σιντριβάνι και μια σφεντόνα για να κυνηγήσει τα περιστέρια στην πλατεία Συντάγματος, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί μεζές. Και αν θέλει καφέ; Τι θα κάνει ο φουκαράς ο επισκέπτης; Θα πάει στα «Εβερεστ» να τον ζητήσει τζαμπέ; Να βγει στην Ερμού να ζητιανέψει παίζοντας βιολί; Κι αν δεν ξέρει βιολί, τι θα κάνει; Θα χορέψει κλακέτες; Ντροπής πράγματα. Ας μη γινόμαστε τόσο μικρόψυχοι. Λεφτά υπάρχουν, όπως έλεγε και ο αλησμόνητος ΓΑΠ!

Πού θα βρεθούν τα λεφτά για τα κεράσματα των βουτημάτων στον ναό της δημοκρατίας; Από τα άλλα τα «βουτήματα», τα μεγάλα και τα μυστικά.

Μπουγιαμπέσα

Μια γύρα να κάνουν οι Αρχές στα λογιστικά του κράτους και θα βρουν κονδύλια να αγοραστεί όλος ο καφές της Βραζιλίας, το τσάι ολάκερης της Κεΐλάνης, τα κουλουράκια απάντων των αλυσίδων φούρνων Ευρώπης, Ασίας και Αμερικής.

Δεν είδατε που ένας κολλητός του Ακη είχε ξεχάσει τις μίζες που έπαιρνε και χρειάστηκε πολλή προσπάθεια για να ανακαλέσει στην μνήμη του περί τα 13 (ίσως και 17) εκατομμύρια; Δεν διαβάσατε για κάτι κατοστάρικα μυριάκια που πήγαιναν άκλαυτα στη διάσωση της νεροχελώνας του Μακάο, της ροζ μαρμότας της Ανταρκτικής και στην εκμάθηση παραδοσιακών ηπειρώτικων χωρών στους κατοίκους των Ολλανδικών Αντιλών;

Αν μάλιστα ψάξομεν καλά ανάμεσα στα κενά από το μέγα παλούκι που έστησε ο Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο, θα βρούμε κι άλλα μετρητά. Θα κάνουμε γερή μπάζα ερευνώντας τα κωπηλατοδρόμια, τα φρου φρου κι αρώματα των ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ολυμπιάδας, τη Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997 και λοιπά σημεία ενδιαφέροντος. Αντί για καφέ και κρουασανάκι θα κερνάμε τους επισκέπτες της Βουλής αστακομακαρονάδες, σφυρίδες, μπουγιαμπέσες, ζαρκάδια και σαμπάνιες. Εστω κι αν είναι 9 το πρωί…

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα