Το αουτσάιντερ του Μαξίμου κατά του «αποτυχημένου» περιφερειάρχη

Η ανακοίνωση του ονόματος του 52χρονου ευρωβουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου ως υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής εκ μέρους της Ν.Δ., αν μη τι άλλο, αιφνιδίασε τα στελέχη και τους ψηφοφόρους της. Ηταν μία εξέλιξη απρόσμενη, ουσιαστικά μια λύση ανάγκης, προκειμένου το κυβερνών κόμμα να μην υποκύψει στην ανοιχτή στήριξη του νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, για τον οποίο ασκήθηκε ιδιαίτερη πίεση από ισχυρά μέσα ενημέρωσης αλλά και πολιτικά στελέχη.

Η συμφωνία για την επιστροφή του στην ελληνική πολιτική σκηνή και δη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έκλεισε κατά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Στρασβούργο την περασμένη Τρίτη και ενώ η δυστοκία εξεύρεσης «γαλάζιου» υποψηφίου για τη συγκεκριμένη περιφέρεια ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής όλο το προηγούμενο διάστημα.

Και μπορεί, από τη μία, η βάση της Ν.Δ. να αισθάνθηκε ανακούφιση βλέποντας να μη στηρίζεται ο αποτυχημένος νυν περιφερειάρχης -όπως ακόμη και ορισμένοι υπουργοί εισηγούνταν!-, ωστόσο, από την άλλη, ο προβληματισμός για τις εκλογικές επιδόσεις του κ. Κουμουτσάκου είναι έκδηλος. Από την πρώτη κιόλας στιγμή του ακούσματος της είδησης δεν έλειψαν οι φωνές που τόνιζαν τον κίνδυνο χαμηλών εκλογικών πτήσεων από πλευράς του, κάτι που διαμορφώνει το σενάριο να βρεθούν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο ο κ. Σγουρός και η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.

Από τις πρώτες κινήσεις που έκανε ο απερχόμενος ευρωβουλευτής μόλις οριστικοποιήθηκε η κάθοδός του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου ήταν να τηλεφωνήσει στον Κώστα Καραμανλή, ενημερώνοντάς τον για τις εξελίξεις. «Καλή επιτυχία» του ευχήθηκε ο τέως πρωθυπουργός, ο οποίος, σύμφωνα με άνθρωπο του περιβάλλοντός του, δεν είχε ιδέα για την υποψηφιότητα Κουμουτσάκου.

Ονομα χωρίς ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα, αλλά με σπουδές στη διπλωματία, στη στρατηγική και την άμυνα, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. από νωρίς διορίστηκε σε πολιτικά γραφεία υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος. Πεθερός του είναι ο Αργύρης Καρράς, γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου στη διακυβέρνηση Κ. Καραμανλή μετά το 2004.

Διετέλεσε συνεργάτης του Κωστή Στεφανόπουλου και αργότερα του Πέτρου Μολυβιάτη, τον οποίο ακολούθησε αργότερα, με την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ. τον Μάρτιο του 2004, στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου. Μετά την αποχώρηση του κ. Μολυβιάτη από το υπουργείο, ο Γιώργος Κουμουτσάκος συνέχισε στην ίδια θέση και με τη νέα πολιτική προϊσταμένη του Ντόρα Μπακογιάννη. Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009 τοποθετήθηκε από τον Κώστα Καραμανλή στην 5η εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ., ενώ από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2009 ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος για την περίοδο των εθνικών εκλογών.

Απώτερος στόχος του, όπως λένε καλά γνωρίζοντες, είναι η εκλογή του στην ελληνική Βουλή και ως ένα καλό σκαλοπάτι για την προσπάθειά του αυτή φέρεται ότι θεωρεί την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής. Θα γνωρίσει κόσμο και θα τον γνωρίσουν, θα φτιάξει τον προσωπικό μηχανισμό του, θα ετοιμαστεί όπως πρέπει για το επόμενο βήμα του, ακόμη και αν δεν κερδίσει τώρα, λένε οι ίδιες πηγές. Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι αν ο κ. Κουμουτσάκος παραιτηθεί από τη θέση του ευρωβουλευτή, παραχωρώντας σε μια τέτοια περίπτωση τη θέση του στον νυν σύμβουλο του Μεγάρου Μαξίμου Σταύρο Παπασταύρου, που ήταν ο πρώτος επιλαχών στη λίστα της Ν.Δ. κατά τις προηγούμενες ευρωεκλογές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα