Τα αφήνει όλα ανοιχτά για την εφαρμογή ( ή μη) του εισητηρίου στα νέα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ!

Μετά την κατάργηση (με παρέμβαση τότε του πρωθυπουργού) του χαρατσιού 25 ευρώ για την εισαγωγή των ασθενών στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης φαίνεται να… οπισθοχωρεί ξανά, με φανερή δυσαρέσκεια, στο θέμα του εισιτηρίου των 5 ευρώ στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Μετά την έντονη αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ (που… έσπευσε πάντως να αντιδράσει για έναν δικό του νόμο!), αλλά και τη διαμαρτυρία πολλών φορέων Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης, αφού μίλησε για μεταβατική περίοδο έξι μηνών κατά την οποία το μέτρο δεν θα ισχύει, αφήνει τώρα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί καθόλου.

Στην ερώτηση «τελικά δεν θα εφαρμοστεί το νέο χαράτσι;» ο υπουργός απάντησε: «Ολα είναι πιθανά στον τόπο αυτόν» και συμπλήρωσε πάντως ότι «υγειονομικό μοντέλο χωρίς εισιτήριο δεν υπάρχει πουθενά». Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι στο ΠΕΔΥ υπάρχει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, ενώ διαθέτει 2.500 επιπλέον συμβεβλημένους γιατρούς: «Αρα η λογική του ΠΕΔΥ είναι η συνταγογράφηση να γίνεται έξω από τα πολυϊατρεία δωρεάν. Τα Αστικού Τύπου Κέντρα Υγείας, τα οποία θα διαμορφωθούν έπειτα από έξι μήνες, έχουν σκοπό να παρέχουν περισσότερες υπηρεσίες. Εκεί θα υπάρχει προφανώς το εισιτήριο».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε ότι «πρώτα θα φτιάξουμε το σύστημα, θα δίνουμε τις δωρεάν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους για τη συνταγογράφηση και, αφού το σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί, θα δούμε τι θα κάνουμε».

Στο μεταξύ χθες λάδι στη φωτιά έριξε και η πρόταση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού που πέταξε το γάντι στον κ. Γεωργιάδη λέγοντας να εξοικονομηθούν χρήματα για τους 2.500.000 ανασφάλιστους από τα τυχερά παίγνια, λαχεία κ.λπ.

Ο υπουργός έσπευσε να απαντήσει: «Το 2011 ψηφίστηκε ο νόμος, επί υπουργίας Λοβέρδου. Γιατί δεν έκανε πρόταση τότε ο κ. Κρεμαστινός;»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας δήλωσε ότι οι πολίτες έχουν ήδη πληρώσει μέσα από τη φορολόγηση και τις ασφαλιστικές τους εισφορές την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους και «δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τρίτη φορά».

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα