Ο Απ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε τον συνδιαμό του για την Περιφέρεια! Βλέπει τον Ανθιμο ο Ι. Ιωαννίδης

Μια πρώτη νίκη στη μάχη της στελέχωσης των συνδυασμών των αυτοδιοικητικών εκλογών πέτυχε χτες ο Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες 26 εν ενεργεία συμβούλων που θα συμμετάσχουν μαζί του στις εκλογές για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το νούμερο είναι σημαντικό, καθώς από τις εκλογές του 2010 είχαν αναδειχθεί συνολικά 43 σύμβουλοι και επτά αντιπεριφερειάρχες με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Σύνολο, δηλαδή, 50 σύμβουλοι. Οπως ανακοινώθηκε χτες, με τον συνδυασμό του κ. Τζιτζικώστα θα είναι υποψήφιοι οι τέσσερις από τους επτά αντιπεριφερειάρχες. Πρόκειται για τους Γιάννη Γιώργο (Χαλκιδική), Θεόδωρο Θεοδωρίδη (Πέλλα), Σοφία Μαυρίδου (Πιερία) και Γιάννη Μωυσιάδη (Σέρρες). Επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Καλαϊτζίδης (Ημαθία), Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου (Θεσσαλονίκη), Θεοφάνης Παπάς (Θεσσαλονίκη), Στυλιανή-Ζωή Μακραντωνάκη (Θεσσαλονίκη), Ιωάννα Τζάκη (Θεσσαλονίκη), Αντώνιος Μπάμιατζης (Θεσσαλονίκη), Ελένη Φύκα (Θεσσαλονίκη), Αλέξανδρος Θάνος (Θεσσαλονίκη), Μιχάλης Τζόλλας (Θεσσαλονίκη), Γαβριήλ Αβραμίδης (Θεσσαλονίκη), Δημήτριος Τζηρίτης (Χαλκιδική), Λάκης Παπαϊωάννου (Θεσσαλονίκη), Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη (Πέλλα), Παύλος Θωμαΐδης (Κιλκίς), Ανδρέας Βεργίδης (Κιλκίς), Δημήτριος Τσιμήτρης (Πιερία), Μαρία Καράμπελα (Πέλλα), Κώστας Πάλλας (Θεσσαλονίκη), Χριστίνα Κελεσίδου (Θεσσαλονίκη), Χρήστος Τερζανίδης (Θεσσαλονίκη), Εφη Βασιλειάδου (Θεσσαλονίκη) και Γιάννης Παγώνης (Θεσσαλονίκη).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τους υπόλοιπους συμβούλους ένα μεγάλο κομμάτι θα ταχθεί με τον συνδυασμό του Γιάννη Ιωαννίδη, ενώ ένας αριθμός συμβούλων αναμένεται να στραφεί προς τους δήμους και δεν θα είναι υποψήφιοι για την περιφέρεια. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Τσαμασλής (Θεσσαλονίκη), Χρήστος Γκουντενούδης (Κιλκίς) και Κώστας Καραπαναγιωτίδης (Ημαθία).

Η μάχη για την περιφέρεια λοιπόν ανάβει για τα καλά στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, όπου ο «ξανθός» έχει ξεκινήσει περιοδείες σε διάφορους νομούς της Μακεδονίας αλλά και συναντήσεις με κομματικά στελέχη της Ν.Δ. και των ΝΟΔΕ. Στο επιτελείο του δίνουν βάρος στην ενίσχυση της συσπείρωσης εντός της Ν.Δ., αλλά και στη δημιουργία οργανωτικών πυρήνων του συνδυασμού σε όλους τους νομούς. Χτες ο κ. Ιωαννίδης είχε συναντήσεις και επαφές στην Αθήνα, ενώ σήμερα θα έχει συνάντηση και με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα