Σοκάρουν οι απόψεις του Γιαννόπουλου (της «Ροζας») στον πρόλογο του βιβλίου που έγραψε ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ «καλύπτει» πλήρως το ιδρυτικό μέλος της συνιστώσας «Ρόζα» Νίκο Γιαννόπουλο, η «δημοκρατία» φέρνει στη δημοσιότητα νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από όσα γράφει ο ίδιος, προλογίζοντας το βιβλίο του αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, το οποίο μάλιστα και επιμελήθηκε!

Οι «ύμνοι» προς τον «Λουκά» αρχίζουν από τις πρώτες κιόλας γραμμές του… πονήματος του κ. Γιαννόπουλου, όπου ισχυρίζεται ότι ο Κουφοντίνας «αποτελεί φωτεινό δείγμα της λαϊκότητας και λογιοσύνης, που τόσο λείπουν από τους καιρούς μας, καθώς η λαϊκότητα στηλιτεύεται ως λαϊκισμός και η λογιοσύνη ταλανίζεται από τον διανοουμενισμό. Ο Κουφοντίνας, τελικά, από τη σκοπιά του πάντα, αποδεικνύει ότι η (ανατρεπτική, ριζοσπαστική) πολιτική χωρίς ορίζοντα αφυδατώνεται και δίχως στόχευση παραπαίει».

Μάλιστα, ο κ Γιαννόπουλος, που θεωρεί τον «Λουκά»… πολιτικό κρατούμενο, κάνει λόγο για «εκδικητική φυλακή», χαρακτηρίζοντάς τον «παιδί του κινήματος». Συνεχίζει δε το τρομοκρατικό παραλήρημά του, εκτιμώντας ότι το βιβλίο αποτελεί «χωρίς υπερβολή ιστορικό ντοκουμέντο» και συμμερίζεται προφανώς τη ρητορική τού Κουφοντίνα περί… νόμιμων δολοφονιών! «Η ένοπλη επιλογή (πρέπει να) αποτελεί κόμβο της επαναστατικής διαδικασίας. Γι’ αυτό δεν υπεκφεύγει στο ζήτημα των εκτελέσεων που πραγματοποίησε η 17Ν: “Επρεπε να γίνουν, ήταν δίκαιες και, ως εκ τούτου, πολιτικά νόμιμες”» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Φτάνει, μάλιστα, στο σημείο ούτε λίγο ούτε πολύ, επικαλούμενος την περίπτωση του Αρμένιου Σογκομόν Τεχλιριάν που εκτέλεσε τον Ταλάατ Πασά και αθωώθηκε, να υπονοήσει ότι και ο Κουφοντίνας θα έπρεπε να είχε την ίδια τύχη και να μην καταδικαστεί. Παράλληλα, ο κ. Γιαννόπουλος στον πρόλογο του βιβλίου δεν διστάζει να πει για τον περιβόητο «Λουκά» ότι είναι «ένας απολύτως κανονικός και, παράλληλα, εντελώς διαφορετικός άνθρωπος».

Επίσης, καλεί ουσιαστικά την επόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς σε αντάρτικό πόλεως, καθώς όπως λέει «στ’ αλήθεια, μπορούμε να πιστεύουμε ότι σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση Αριστεράς, που θα σεβαστεί το -όποιο- πρόγραμμά της, το κράτος, το κεφάλαιο, ο διεθνής παράγοντας θα παραδώσουν την εξουσία τους αμαχητί;». Ενώ καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: «Το βιβλίο αποπνέει μια σπάνια τρυφερότητα, αυτή που με ώθησε στη δίκη της 17Ν να μιλήσω για ευγενή κίνητρα».

Εν τω μεταξύ, χθες, η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Αννα Ασημακοπούλου σχολίασε την αποκάλυψη της «δημοκρατίας» λέγοντας πως «είναι ντροπή για τη δημοκρατία το γεγονός ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προλογίζει το βιβλίο του τρομοκράτη, κατά συρροή δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα “ξεπλένοντας” τον ίδιο και τις πράξεις του» .

Εντονη ήταν και η αντίδραση του υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έγραψε (μέσω facebook) προς τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη: «Ματωμένο βιβλίο, ματωμένα χρήματα. Να το χαίρεστε».

Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου, που προφανώς έχει επιλεκτική μνήμη, απάντησε ότι ο κ. Γιαννόπουλος δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Να θυμίσουμε, πάντως, ότι ο κ. Γιαννόπουλος έχει συμμετάσχει αρκετές φορές σε εκδηλώσεις της Κουμουνδούρου (όπως σε αυτή που οργανώθηκε την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου με τίτλο «Με ποια οργάνωση του λαού προς και κατά τη διάρκεια κυβέρνησης της Αριστεράς», σε παλαιότερη  εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή» που μιλά για την εκλογική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ κ.ο.κ.). Να θυμίσουμε, επίσης, για όσους… ξεχνούν ότι ο κ. Γιαννόπουλος έχει βρεθεί -αν και κατά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μέλος του- αρκετές φορές σε συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα