Με αποχή από τις ευρωεκλογές απειλούν οι ακρίτες για την «βόμβα» με τα τοξικά υλικά από τη Συρία

Με αποχή από τις ευρωεκλογές και πορεία διαμαρτυρίας στις 9 Μαρτίου στο λιμάνι της Σούδας, στα Χανιά, απαντούν οι ακρίτες της Γαύδου στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο. Με τη στήριξη των δήμων Σφακίων και Πλατανιά, του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων και άλλων φορέων, οι κάτοικοι του νησιού ετοιμάζονται να… ξεσηκωθούν εναντίον «της ρίψης επικίνδυνων υλικών που θα καταστρέψουν την θάλασσά μας και κάθε ζωντανό οργανισμό» και γυρίζουν την πλάτη στην Ευρώπη, «κλειδώνοντας» τις… ευρωκάλπες και συλλέγοντας υπογραφές που θα σταλούν στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

«Δυστυχώς οι κυβερνήσεις σιωπούν και στην Ελλάδα, που ζει από τη θάλασσα και τον τουρισμό, ελάχιστοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε εμείς την αρχή» λέει o ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού Γαύδος FM 88,8 Βασίλης Τζουνάρας.

Χωρίς γιατρό

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της Γαύδου έμειναν και πάλι (για τρίτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες!) χωρίς ιατρική περίθαλψη, καθώς οι γιατροί από το Κέντρο Υγείας Βάμου των Χανίων, που κάλυπταν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, επέστρεψαν στη βάση τους στις 28 Φεβρουαρίου, «βυθίζοντας» ξανά τις ψυχές των 80 ανθρώπων που ζουν στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης στον φόβο και την ανασφάλεια.

«Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε από το υπουργείο Υγείας ότι η θέση του αγροτικού γιατρού θα καλυφθεί, το πρόβλημα παραμένει. Δεν έχουμε δικαίωμα ούτε να αρρωστήσουμε!» λέει στην «δημοκρατία» η αντιδήμαρχος της -αποκλεισμένης, λόγω κακών καιρικών συνθηκών- Γαύδου Ευαγγελία Καλλινίκου.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού είναι ηλικιωμένοι, ενώ υπάρχουν και οικογένειες με μικρά παιδιά, ηλικίας 3-9 ετών.

Γεράσιμος Κόντος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα