Αυτοδύναμη Μέρκελ

«Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας; Ή μήπως κολλητοί μας; Μην είναι και συγγενείς μας και δεν το γνωρίζουμε;» Αυτή είναι η δεύτερη αμιγώς πολιτική αλλά και συναισθηματική ερώτηση που περιέλαβαν οι δημοσκόποι της εταιρίας S.A.G.A.P.O., η οποία ανέλαβε την εργολαβία της ημετέρας σφυγμομέτρησης. Οι Ελληνες με τις απαντήσεις τους έβαλαν στη θέση τους όλους όσοι καταστροφολογούσαν και καλλιεργούσαν σκόπιμα αντιγερμανικό κλίμα. Το 76% απάντησε, όλως τυχαίως και εντελώς κατά σύμπτωση, με κρητική μαντινάδα!

«Να είχα στήθια πιο πολλά και χίλια πολυβόλα να μ’ εκτελούν οι Γερμανοί, να λέω “ναι σε όλα”. Να είχα πιο πολλά ευρώ και χίλιους τόνους λίρες και να με πνίγαν Τεύτονες μέσα σε μαύρες μπίρες. Η Μέρκελ είναι μια χαρά, ο Σόιμπλε πιο ωραίος και όποιος αντιστέκεται δεν είναι Ευρωπαίος». Το υπόλοιπο 24% θεωρεί ότι οι Γερμανοί είναι και φίλοι και κολλητοί και αδέλφια μας, και ότι έχουμε παρεξηγήσει τον ρόλο των προγόνων τους κατά τα έτη 1941-1944: «Οι Γερμανοί έναν περίπατο έκαναν στην Ευρώπη. Μια απλή συνηθισμένη εκδρομή για να απολαύσουν τις αρχαιότητες. Ενα ταπεινό πικνίκ».

Sex symbol

Αυτό το 24% στο υποερώτημα αν έγιναν εγκλήματα πολέμου στην Κατοχή από τους φίλους, κολλητούς και αδέλφια μας Γερμανούς απάντησε: «Καλέ! Ποιος τα λέει αυτά; Οι σύμμαχοι και δανειστές μας είχαν όπλα μαζί τους, επειδή δεν είχε γίνει υπουργός Δημόσιας Τάξης τότε ο Χρυσοχοΐδης (αφενός ήταν αγέννητος και αφετέρου δεν θα πολιτευόταν με τον Μεταξά). Διά τούτο ένιωθαν ανασφάλεια ένεκα επανειλημμένων ρεπορτάζ των γερμανικών εφημερίδων για τους δείκτες εγκληματικότητας στην πατρίδα μας. Τα τανκς τα κουβάλησαν μέχρι εδώ για να μη λασπώσουν τις μπότες τους. Στην προπολεμική Ελλάδα δεν είχαν εταιρίες όπως ο ΑΚΤΩΡ και οι δρόμοι ήταν γιομάτοι λάσπες».

Σχετικό με τις ελληνογερμανικές σχέσεις ήταν και το ερώτημα: «Ποιο είναι το απόλυτο σύμβολο του σεξ στην Ευρώπη;» 101% των ερωτηθέντων απάντησε: «Η Ανγκελα Μέρκελ, φυσικά. Αν ήμανε φορτηγατζής και κουβαλούσα μπρόκολα στο δρομολόγιο Αργος – Ντίσελντορφ, θα είχα μια αφίσα της για να μου κάνει παρέα τις ατέλειωτες ώρες όπου τα φώτα είναι νυσταγμένα και βαριά».

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το -82% και ένα ποσοστό της τάξεως του -999% μας μούντζωσε άμα τη ακροάσει της ερωτήσεως.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα