Ο πρωθυπουργός παράκουσε τις εντολές των γιατρών για ξεκούραση και το πλήρωσε με σοβαρό πρόβλημα στο αναπνευστικό

Οσοι ήταν στην αποστολή του πρωθυπουργού στο Δουβλίνο, είχαν διαπιστώσει ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε έντονο βήχα και η φωνή του ήταν αρκετά επηρεασμένη.

Οι συνεργάτες του γνώριζαν ότι επί πολλές ημέρες ταλαιπωρούνταν από μια γρίπη, η οποία, αν και είχε υποχωρήσει, δεν αντιμετωπίστηκε επαρκώς, καθώς ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε να παραμείνει για μια δυο ημέρες στο σπίτι του για να ξεκουραστεί, όπως του είχαν συστήσει οι γιατροί.
Αποτέλεσμα, η διάγνωση το βράδυ της Παρασκευής οξείας λοίμωξης του αναπνευστικού που οδήγησε τον πρωθυπουργό σε… κατ’ οίκον περιορισμό.

Οι θεράποντες γιατροί έκριναν ότι ο κ. Σαμαράς, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που οι λοιμώξεις είναι αρκετά επικίνδυνες, δεν θα πρέπει να ρισκάρει με εμφανίσεις και δημόσιες παρουσίες, καθώς οι επιπλοκές μπορούν να εξελιχθούν επικίνδυνα για την υγεία οποιουδήποτε.

Ετσι, η εντολή που δόθηκε ήταν ο πρωθυπουργός να ακυρώσει την παρουσία του και την ομιλία του το Σάββατο στο Μέγαρο Μουσικής. Εκεί, πραγματοποιήθηκε η 6η Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής των περιφερειών της Ευρώπης, στην οποία παρέστη και ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο που ήρθε στην Αθήνα μαζί με τον κ. Σαμαρά την Παρασκευή από το Δουβλίνο με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Επίσης, εξαιτίας της ασθένειας του πρωθυπουργού ακυρώθηκε και το γεύμα που είχαν προγραμματίσει οι δύο άνδρες.

Ο πρωθυπουργός, που παραμένει κλινήρης από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην οικία του στην Κηφισιά, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, θα επιστρέψει στο γραφείο του την Τρίτη. Οσο για σήμερα, θα έχει άμεση ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Eurogroup.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα