Μαλαισία: Θρίλερ με το χαμένο Μπόινγκ

Διάφορες θεωρίες για την πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας εναντίον της πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών εξετάζονται ως ερμηνείες της εξαφάνισης του αεροσκάφους, που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο και χάθηκε από τα ραντάρ έπειτα από περίπου μία ώρα πτήσης. Η απουσία ερειπίων από πιθανή συντριβή του αεροσκάφους κάνει τους ειδικούς να αντιμετωπίζουν ως πιθανή την τρομοκρατική ενέργεια, επειδή κάποια έκρηξη στη διάρκεια της πτήσης θα διασκόρπιζε ερείπια σε μεγάλη απόσταση, δυσκολεύοντας τον εντοπισμό τους.

Η εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας φαίνεται να στηρίζεται και από τα πλαστά στοιχεία, τα οποία χρησιμοποίησαν τέσσερις άνθρωποι, σύμφωνα με τις έρευνες των μαλαισιανών Αρχών με τη συνεργασία του FBI. Τα τέσσερα άτομα επιβιβάστηκαν στην πτήση με ένα ιταλικό, ένα αυστριακό και δύο πιθανώς ουκρανικά διαβατήρια, που οι αρχικοί και νόμιμοι κάτοχοί τους είναι σώοι και άσχετοι με την αγνοούμενη πτήση. Συγχρόνως, η απουσία επείγουσας εκπομπής σήματος από το αεροσκάφος είναι άλλο ένα στοιχείο που συνηγορεί στην εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας. Πολλοί άλλοι παράγοντες, όμως, όπως οι καιρικές συνθήκες ή κάποια μηχανική βλάβη θα μπορούσαν να έχουν παρόμοια και άμεση επίδραση στο αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 239 άνθρωποι.

Το Σάββατο, ναύαρχος του βιετναμέζικου ναυτικού ανέφερε ότι ερείπια της πτήσης είχαν παρατηρηθεί σε απόσταση 153 ναυτικών μιλίων της νήσου Το Τσου του Βιετνάμ, αλλά ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίντ Χουσέιν διέψευσε τα σχετικά σχόλια. «Αναμένουμε ακριβείς πληροφορίες από τον στρατό της Μαλαισίας. Εκείνοι αναμένουν πληροφορίες από τη βιετναμέζικη πλευρά», τόνισε ο Χουσέιν, με τις διαψεύσεις και τις αμφιβολίες να συνεχίζονται και την Κυριακή, καθώς μέλη βιετναμέζικου αεροσκάφους διάσωσης υποστήριζαν ότι είχαν εντοπίσει αντικείμενο που πιθανώς ανήκε στο Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, χωρίς να επιβεβαιώνεται η πληροφορία από άλλες Αρχές ή κάποιο από τα 34 αεροσκάφη και τα 40 πλοία που συμμετέχουν στις προσπάθειες εντοπισμού.

Στην Κίνα, η οικογένεια ενός επιβάτη του αγνοούμενου αεροσκάφους κάλεσε την Κυριακή το κινητό του τηλέφωνο και κατάφερε να συνδεθεί. Οι μαλαισιανές Αρχές προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το σήμα για να εντοπίσουν το αεροσκάφος, καθώς εκτιμήσεις ότι το Boeing άλλαξε πορεία και έκανε αναστροφή πριν χαθεί από τα ραντάρ έκαναν τις μαλαισιανές ομάδες έρευνας να επεκτείνουν την αναζήτησή τους στις δυτικές ακτές της χώρας.

Αλέξανδρος Μόρντουντακ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα