Ο Ολυμπιακός, που έκλεισε χθες 89 χρόνια ζωής, ζει και αναπνέει για τη ρεβάνς με τη Γιουνάϊτεντ

Ιδιαίτερη ήταν η χθεσινή ημέρα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος… έσβησε τα 89 κεράκια του. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μη συνδύασαν τα γενέθλιά τους με τη μαθηματική κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους, αφού ηττήθηκαν από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όμως άπαντες στο Λιμάνι θέλουν να κάνουν στον κόσμο του συλλόγου δώρο γενεθλίων την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με την υπόθεση «τίτλος» να έχει κριθεί εδώ και αρκετές αγωνιστικές και τους αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ενάντια στον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, λογικό είναι στο μυαλό των Πειραιωτών να στριφογυρνά διαρκώς ο αγώνας ρεβάνς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εξάλλου, στο Ολντ Τράφορντ στις 19 Μαρτίου η ομάδα του Πειραιά θα έχει την ευκαιρία να γράψει άλλη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του. Συμβολή και συνδρομή στη φετινή πορεία έχει και ο Μίτσελ που καλείται μέσα σε μία εβδομάδα να σχεδιάσει το πλάνο, με το οποίο ο Ολυμπιακός θα φύγει από το νησί με το εισιτήριο της πρόκρισης, αλλά και να ανεβάσει ψυχολογικά τους παίκτες του μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες (από τον Μάιο του 2010 στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας είχε να χάσει δύο σερί ματς ο Ολυμπιακός). Ο Ισπανός τεχνικός, με αφορμή τα γενέθλια του συλλόγου, έγραψε στο twitter: «Χαρούμενος και περήφανος που είμαι ένα μικρό κομμάτι της θρυλικής ιστορίας του». Ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς, πρωταθλητής από την πρώτη του ανάσα, συμπληρώνει σήμερα 89 χρόνια ένδοξης ζωής. Ο σύλλογος που έγινε Θρύλος και ταυτίστηκε με την ανθρωπιά και την υπερηφάνεια, ο Ολυμπιακός μας, συνεχίζει την πορεία του, πάντα νικητής! Ζήτω ο Ολυμπιακός!»

Πάντως, στον Πειραιά ακόμη «βράζουν» για τη διαιτησία του Τάσου Κάκου στο προχθεσινό ντέρμπι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ. Ο Κερκυραίος ρέφερι, ο οποίος υπέπεσε σε πολλά λάθη (το πιο τρανταχτό ήταν ότι δεν είδε το γρονθοκόπημα του Ινσαουράλδε στον Εντινγκά) θεωρείται δύσκολο να γλιτώσει την τιμωρία, μια και η έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας Θόδωρου Γκαϊτατζή είναι άκρως επιβαρυντική τόσο για τον ίδιο όσο και για τους βοηθούς του Κώστα Ποντίκη και Νίκο Καραϊσαρίδη. Μάλιστα, φήμες θέλουν τον Κάκο να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να βάλει τέλος στην καριέρα του άμεσα. Είτε «κρεμάσει» τώρα τη «σφυρίχτρα» του είτε του χρόνου (καθώς θα υπερβεί το σχετικό όριο ηλικίας), ο 43χρονος δύσκολα θα οριστεί σε κάποιο από τα ντέρμπι που θα διεξαχθούν έως την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου. Πιθανότατα το κυριακάτικο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός ήταν το τελευταίο μεγάλο παιχνίδι της καριέρας του.

Χάρης Δάντσης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα