Στο σκοτάδι οι έρευνες για το «χαμένο» Boeing

Ούτε το πρώτο φως άλλης μίας ημέρας ήταν αρκετό για να βοηθήσει στην ανεύρεση του αεροσκάφους τύπου Boeing 777 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας. «Πρόκειται για ένα πρωτοφανές αεροπορικό μυστήριο» δήλωνε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου για το τραγικό περιστατικό ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, δίνοντας τέλος στις ελπίδες που είχαν εμφανιστεί λίγο νωρίτερα, όταν ελικόπτερα από το Βιετνάμ έκαναν λόγο για ένα «κίτρινο αντικείμενο στη θάλασσα» που πιθανότατα να ήταν σωσίβια λέμβος από το μοιραίο Boeing. Η συγκεκριμένη πληροφορία αργότερα αποδείχθηκε λανθασμένη, όπως λανθασμένη ήταν και άλλη μία, περί κηλίδας πετρελαίου στη θάλασσα, η οποία τελικά μάλλον προερχόταν από κάποιο πλεούμενο.

Η Μαλαισία από χθες διεύρυνε την περιοχή των ερευνών (στις οποίες συμμετέχουν ομάδες από εννέα χώρες) έως και το Χονγκ Κονγκ, ενώ οι Αρχές δεν κρύβουν πια τις υποψίες που είχαν από την αρχή για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια (από Ουιγούρους αυτονομιστές;) ή αεροπειρατεία. Τέλος, ακόμη μία αποκάλυψη σχετικά με τους επιβάτες έρχεται να προκαλέσει ερωτήματα. Πέντε επιβάτες της πτήσης έκαναν check-in, αλλά τελικά δεν επιβιβάστηκαν στο μοιραίο αεροπλάνο.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα