Νέο εμφύτευμα υπόσχεται να βάλει τέλος στις έντονες και οδυνηρές κρίσεις

Τέλος στις οδυνηρές κρίσεις στηθάγχης υπόσχεται να βάλει ένα νέο εμφύτευμα που ανέπτυξαν ερευνητές στον Καναδά.Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, το εμφύτευμα έχει σχήμα κλεψύδρας και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να διατηρεί την κυκλοφορία του αίματος στην καρδιά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αύξηση της παροχής του αίματος στην καρδιά συμβάλλει στην ανακούφιση του πόνου που προκαλεί η στηθάγχη, ο οποίος προξενείται όταν η καρδιά πρέπει να λειτουργήσει πιο έντονα λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Το νέο εμφύτευμα μειώνει τον ρυθμό με τον οποίο το αίμα φεύγει από την καρδιά μέσω της στεφανιαίας αρτηρίας, με αποτέλεσμα αυτό να εκτρέπεται κατά κάποιον τρόπο από την πορεία του και να επιστρέφει στις κοιλίες της καρδιάς.

Για την εισαγωγή του εμφυτεύματος στο σώμα, οι ειδικοί κάνουν μια μικρή τομή στη σφαγίτιδα φλέβα στον λαιμό, ενώ ο ασθενής βρίσκεται σε νάρκωση, και στη συνέχεια εισάγουν έναν στενό πλαστικό σωλήνα, τον οποίο κατευθύνουν στη στεφανιαία αρτηρία, στο πίσω μέρος της καρδιάς. Κατόπιν, εισάγουν ένα καλώδιο με το εμφύτευμα στην άκρη του και στο εσωτερικό του ένα μπαλονάκι που δεν είναι φουσκωμένο, αλλά φουσκώνει στα άκρα του παίρνοντας το σχήμα κλεψύδρας όταν φτάσει στη σωστή θέση.
Υστερα από όλα αυτά το μπαλονάκι και το καλώδιο αποσύρονται, ενώ η όλη διαδικασία διαρκεί το πολύ 20 λεπτά.

Το εμφύτευμα, που φέρει την ονομασία Neovasc Reducer, δοκιμάστηκε σε 14 ασθενείς με έντονες κρίσεις στηθάγχης, ο οργανισμός των οποίων μέχρι τότε δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στη φαρμακευτική αγωγή. Η δοκιμή ήταν επιτυχής, αφού ο πόνος μειώθηκε σημαντικά.

Αλεξάνδρα Χυδηριώτη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα