«Ορθοπεταλιές» με χαράτσι 500 ευρώ

Eντονες αντιδράσεις προκαλεί στους φίλους της ποδηλασίας το χαράτσι των 500 ευρώ που βάζει η Ομοσπονδία Ποδηλασίας στη διοργάνωση «ανοιχτών» αγώνων. Την ώρα που το άθλημα της ποδηλασίας κερδίζει διαρκώς φίλους και οι ερασιτέχνες ποδηλάτες αυξάνονται με ταχύ ρυθμό, το παράβολο των 500 ευρώ που θεσπίζεται για τους αγώνες open χαρακτηρίζεται θηλιά που πνίγει το μέλλον της αγωνιστικής ποδηλασίας.

Το μέτρο αφορά τους λεγόμενους λαϊκούς δρόμους, στους οποίους μπορούν να συμμετέχουν ποδηλάτες που δεν είναι επαγγελματίες αλλά τρέχουν ερασιτεχνικά.
«Με το παράβολο δυσχεραίνεται το έργο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην οργάνωση οpen αγωνιστικών εκδηλώσεων, αφού κάθε ιδιώτης διοργανωτής θα πρέπει να εξασφαλίσει επιπλέον 500 ευρώ απλώς και μόνο για την επίσημη έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων στην ελληνική ποδηλασία που ανέστειλε τις αγωνιστικές εκδηλώσεις λόγω οικονομικών προβλημάτων, το παράβολο που ψηφίστηκε για τους αγώνες open βάζει σε τέλμα την αγωνιστική ποδηλασία. Οπως είναι ευρέως γνωστό, η τρέχουσα οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει ούτε χρηματικές χορηγίες ούτε την αύξηση του αντιτίμου συμμετοχής στους αγώνες. Τα μέτρα αυτά λειτουργούν ως “θηλιά” που πνίγει τους αγώνες ποδηλασίας κάθε μορφής, μαζί με τους κόπους αθλητών και προπονητών. Χωρίς αγώνες ποδηλασίας βλάπτεται επίσης ο τζίρος των εμπορικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον ποδηλατικό τομέα, αυτές από τις οποίες ζητείται να χορηγήσουν διοργανώσεις, συλλόγους και αθλητές» λέει στη «δημοκρατία» ο ποδηλάτης Αλέξανδρος Ιωαννίδης ο οποίος ξεκίνησε εκστρατεία διαμαρτυρίας για το χαράτσι, συγκεντρώνοντας υπογραφές.

«Υπογράφουμε όλοι οι ποδηλάτες ώστε να σταματήσει το χαράτσι. Αφού δεν υπάρχουν χρήματα για να διοργανώνονται αγώνες από την ομοσπονδία, ας διευκολυνθούν οι ιδιώτες διοργανωτές αγώνων όσο το δυνατόν περισσότερο» προσθέτει ο κ. Ιωαννίδης.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 800 υπογραφές ποδηλατών που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το μέτρο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα