Μουεζίνης ο Καμίνης

Μην τον βλέπεις έτσι ήσυχο, με το σιγανοπαπαδίστικο ύφος, το μισό χαμογελάκι με τη φωνούλα που παραπέμπει σε μουρμουρητό ρέγγας (αν μουρμούριζαν, έτσι θα ηχούσε). Ο άνθρωπος είναι άξιος για να γίνει επίτιμος δημότης Καμπούλ και Ριάντ. Πιο φιλοϊσλαμιστής δεν πάει, γιατί φτάνεις στη Μέκκα. Τι δήλωσε προσφάτως στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου για τα τζαμιά στην Αθήνα; «Εχουμε αυτή τη στιγμή, νομίμως στην Ελλάδα, ανθρώπους μουσουλμανικού θρησκεύματος. Εχουμε τη στοιχειώδη υποχρέωση -γιατί είμαστε ευρωπαϊκή χώρα-, με βάση τη θρησκευτική ελευθερία, να τους εξασφαλίσουμε κάποιους χώρους λατρείας. Φτιάχνουμε τώρα ένα τζαμί στον Βοτανικό, που στην καλύτερη περίπτωση θα μπορεί να στεγάσει 300 άτομα. Θέλουν κάθε Κυριακή (δεν ξέρω πότε θα πηγαίνουν αυτοί οι άνθρωποι να τελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα) να πηγαίνουν χιλιάδες άνθρωποι εκεί πέρα ή θα πρέπει να κάνουμε σε κάποιες περιοχές της Αθήνας αδειοδοτημένα μικρά τζαμιά;»

Είδες τα τζαμιά του Καμίνη; Είναι σαν τα πατατάκια της διαφήμισης. Ποτέ δεν φτάνει μόνο ένα. Μετά το πρώτο… τσουπ το δεύτερο, το τρίτο και πάει λέγοντας.

Ιμάμης

Τον είχαμε τσεκάρει τον τύπο ήδη από τις δημοτικές εκλογές του 2010 στις οποίες συμμετείχε, όταν έπεσαν στα χέρια χιλιάδων δημοτών φυλλάδια με τη φάτσα του σε ακατάληπτη γραμματοσειρά. Φάνηκε που πήγαινε το τρενάκι του κ. Καμίνη όταν ουκ ολίγοι εκλογικοί αντιπρόσωποι, ψηφοφόροι και δικαστικοί αντιπρόσωποι είδαν ανθρώπους με παραδοσιακές φορεσιές Αφγανιστάν να ψηφίζουν στην Κυψέλη, στο Παγκράτι, στα Πατήσια.

Ο κ. Καμίνης είναι σαρξ εκ της σαρκός του μουσουλμανικού τόξου. Μάλιστα, οι γνώσεις του είναι τόσο «προχωρημένες» ώστε προτείνει ως μέρα συνάθροισης στα τζαμιά την… Κυριακή – ενώ όλοι οι ισλαμιστές είχαν την εντύπωση πως πρέπει να πηγαίνουν να προσευχηθούν στους τόπους λατρείας τους την Παρασκευή.
Επίσης, αν λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν όσα λέει, η Ευρώπη για να αποδεικνύει ότι είναι Ευρώπη πρέπει να επιτρέψει τη μετατροπή της σε σουλτανικό βακούφι. Σε τόπο όπου ο μιναρές θα υποκαταστήσει τον γοτθικό ρυθμό και τον τρούλο των ορθοδόξων εκκλησιών.

Ακόμα κι έτσι, κανείς δεν τον εμποδίζει να αφήσει μούσι και να αρχίσει να λέει διάφορα. Ωστόσο, εδώ έχουμε να κάνουμε με την Αθήνα, η οποία είναι σημαντικότερη από τις φιλοδοξίες του κ. δημάρχου…

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα